Nedgang i sykkeltyverier – snur trenden?

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
De siste årene har det stadig vært en økning i sykkeltyverier. Nå viser helt ferske tall fra Gjensidige at det har vært en nedgang.

- Våre tall hittil i år viser en nedgang på 10 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, forteller produktutvikler Simon Andre Olsen i Gjensidige i en pressemelding. 10 prosent høres ikke mye ut, men:

- Når vi tar i betraktning at det i 2020 ble meldt om 14 869 stjålne sykler til forsikringsselskapene og året før 12 808 sykler (kilde Finans Norge), en økning på 16 prosent, så er dette et virkelig gledelig øyeblikksbilde, sier Olsen. Hittil i år har Gjensidige registrert 530 sykkeltyverier. I 2020 utbetalte forsikringsselskapene 124 millioner kroner, en økning på 22 prosent fra året før.

- Vi tror en forklaring på nedgangen kan være den lavere mobiliteten i samfunnet på grunn av restriksjoner. Dette har vel også truffet ekstra hardt i de større byene, hvor pålegg om hjemmekontor og annet gjør at færre har hatt behov for å sykle til jobb og arrangementer, sier han. Når det gjelder treningssykling og turer parkerer man syklene i mindre grad på utsatte steder, noe som også kan ha påvirket positivt.

Samtidig er det nå store verdier der ute, med mange dyre sykler og elsykler, og sykkelforretningene melder om stor etterspørsel.

- Derfor er vi veldig spente på hva våren og sommeren vil bringe, og det svært viktig å sikre sykkelen godt, fastslår Olsen.

Gode råd mot sykkeltyverier

  • Registrer sykkelen i et FG-godkjent sykkelregister
  • Bruk forsikringsgodkjente låser (FG-godkjente)
  • Lås sykkelramme og bakhjul fast i en stolpe, sykkelstativ eller lignende
  • Bruk en ekstra lås av annen utforming/materiale til å låse forhjulet
  • Unngå å la sykkelen stå ute om natten
  • Anmeld sykkeltyveri så fort som mulig

Aktuelle saker fra den siste tiden: