TIPS: Vinn iPhone XS, Playstation Pro, Ipad, flaxlodd og sjokolade i Gjerrigknarkens Julekalender!

Coops limited edition rosa gjenbruksnett blir revet ut av butikkhyllene

Det rosa handlenettet vises frem av Carina Hansen, prosjektleder i sponsoravdelingen i Coop Norge. Foto: Coop.
Det rosa handlenettet vises frem av Carina Hansen, prosjektleder i sponsoravdelingen i Coop Norge. Foto: Coop.
Med en samlet donasjon på 10,3 millioner kroner, ble Coop den samarbeidspartneren som ga mest til Rosa sløyfe-aksjonen i 2020. Et rosa «limited edition» gjenbruksnett, designet av Fam Irvoll, er blitt svært populær blant kundene og det er nå snart ikke flere rosa gjenbruksnett å oppdrive i butikk.

Målet med Rosa sløyfe-aksjonen er å vise solidaritet med brystkreftrammede, spre kunnskap og informasjon om brystkreft, samt støtte brystkreftforskning. I år setter Rosa sløyfe-aksjonen søkelyset på tidlig oppdagelse av brystkreft fordi det redder liv.

- Det er veldig gøy at disse unike rosa handlenettene ble en umiddelbar suksess blant våre kunder og medeiere. Vi var nå helt tomme på lager. Heldigvis er det fremdeles noen handlenett igjen ute i butikkene, men det går unna i og vi er snart helt utsolgte. Nettene selges i et begrenset opplag i oktober og hvert solgte nett øker donasjonsbidraget fra butikkene våre, sier Carina Hansen, prosjektleder i sponsoravdelingen i Coop Norge i en pressemelding.

I år er det den kjente moteskaperen Fam Irvoll som har laget designet på nettene. Nettene koster ti kroner per stykk, der tre kroner går direkte til Rosa sløyfe. I tråd med Coops bærekraftstrategi er handlenettet 100 prosent materialgjenvinnbart. Dette gir nettene et lavere klimaavtrykk, og bidrar til at plasten beholder sin verdi. Gjenbruksnettet kan sorteres som plast når de er utslitt.

- Bruken av gjenbruksnett er allerede svært populært i Coops butikker. Høsten 2018 introduserte Coop gjenbruksbonus ved bruk av gjenbruksnettene våre. Det innebærer at Coops medeiere får en bonus på én krone hver gang handlenettet brukes og skannes i kassen. Dette gjelder selvsagt også for de rosa gjenbruksnettene solgt under årets Rosa sløyfe-aksjon, sier Per Løberg Eriksen, bærekraftsansvarlig i Coop Norge.

Aktuelle saker fra den siste tiden: