TIPS: Vinn iPhone XS, Playstation Pro, Ipad, flaxlodd og sjokolade i Gjerrigknarkens Julekalender!

Null kontroll på forsikringen

Foto: Pixabay.
Foto: Pixabay.
Én av fire nordmenn har opplevd skadedyr, råteskader eller fuktproblemer i boligen det siste året. Halvparten av oss vet likevel ikke om forsikringen vår dekker dette.

– Det er urovekkende at så mange har så lite kontroll på forsikringen, sier Inger Kringlebotten, Markeds- og kommunikasjonsansvarlig i Norsk Hussopp Forsikring i en pressemelding.

En undersøkelse utført av Norstat for Norsk Hussopp Forsikring viser at 56 prosent av befolkningen svarer «vet ikke» på spørsmål om de har forsikring som dekker skader og bekjempelse av mus og rotter, skadeinsekter eller råteskader.

19 prosent av befolkningen svarer at de har forsikring som dekker skader og bekjempelse av mus og rotter, 21 prosent er forsikret mot skadeinsekter, og 23 prosent mot råteskader. 16 prosent har ikke forsikring som dekker noe av dette.

Falsk trygghet
Hele 49 prosent av de som er ansvarlig eller delansvarlige for valg av hus- eller boligforsikring, vet ikke om forsikringen dekker råteskader eller bekjempelse av skadedyr.

– Du kan ikke stole på at partneren har sjekket familiens forsikring. Spør partneren din eller undersøk det selv, oppfordrer Kringlebotten.

Totalt svarer syv av ti nordmenn at de er ansvarlig eller delansvarlig for valg av hus- eller boligforsikring. Tallet er 79 prosent blant menn og 62 prosent blant kvinner.

– Tallene viser at vi ikke er bevisste på hva forsikringen vi tegner egentlig dekker. Det kan både gi oss falsk trygghet, eller ende med at vi betaler for å reparere skader som egentlig er dekket av forsikringen vår, sier Kringlebotten.

Utvikler seg over tid
Råte og insektskader skiller seg fra de fleste andre skadene i en bolig ved at de utvikler seg over tid, gjerne flere år.

- Forsikringen dekker den del av skaden som utvikler seg mens du er kunde. Du må altså være forsikret fra tidspunktet før skaden oppsto, ikke bare fra den ble oppdaget, sier Kringlebotten.

Aktuelle saker fra den siste tiden: