TIPS: Vinn iPhone XS, Playstation Pro, Ipad, flaxlodd og sjokolade i Gjerrigknarkens Julekalender!

Pantelotteriet til Coop gir milliongevinst

Snart er Pantelotteriet også på plass i alle Extra, Obs, Coop Mega, Coop Prix, Coop Marked og Matkroken. Foto: Gjerrigknark.com.
Snart er Pantelotteriet også på plass i alle Extra, Obs, Coop Mega, Coop Prix, Coop Marked og Matkroken. Foto: Gjerrigknark.com.
Nå kommer Pantelotteriet også til Coop. Det betyr at over tusen nye panteautomater får lotteriet. Trolig vil inntektene til Røde Kors øke med ytterligere 30 millioner i året.

Totalt skal alle 1200 av Coops dagligvarebutikker få installert Pantelotteriet. Det betyr at du kan bli pantemillionær hos både Extra, Obs, Coop Mega, Coop Prix, Coop Marked og Matkroken i tiden som kommer. De fleste er allerede på plass, og lotteriet er snart tilgjengelig i hele 3200 dagligvarebutikker over hele landet.

– Dette er en utrolig god nyhet som betyr mye for frivilligheten og det humanitære arbeidet vårt. Midlene brukes i stor grad lokalt, der hvor panteautomatene er plassert. Det styrker den lokale beredskapen, skaper møteplasser og bidrar til alt fra besøkstjenesten til leksehjelp, sier Thor Inge Sveinsvoll, president i Røde Kors i en pressemelding.

Siden starten i 2008 har Pantelotteriet blitt en av de viktigste inntektskildene til Røde Kors. I fjor bidro lotteriet med hele 92 millioner kroner til det humanitære arbeidet, og i år går det mot over 100 millioner. Når alle Coops dagligvarebutikker nå blir med, kan inntektene øke med hele 30 millioner hvert år.

– Vi er veldig glade for at vi nå får Pantelotteriet i våre butikker. Røde Kors er en organisasjon som gjør et enormt og svært viktig arbeid, som vi stiller oss bak, sier Geir Inge Stokke, konsernsjef i Coop Norge.

– Det virker som kundene våre synes lotteriet er en spennende og enkel måte å støtte på, og det har også en miljøgevinst, når det bidrar til høyere pantegrad. Coop jobber også med Røde Kors på andre områder, blant annet med støtteordningen Coop-dugnaden, så vi ser frem til et langt og godt samarbeid, sier Stokke.

Aktuelle saker fra den siste tiden: