Nordmenn vil spare om de skulle brukt mindre på julegaver

Norgessjef i Lunar, Eilin Schjetne, mener det er lurt gi sin egen økonomi en julegave i form av sparing eller investering. Foto: Lunar.
Norgessjef i Lunar, Eilin Schjetne, mener det er lurt gi sin egen økonomi en julegave i form av sparing eller investering. Foto: Lunar.
En fersk undersøkelse fra YouGov på vegne av Lunar viser at nesten halvparten av befolkningen ville satt av penger til sparing dersom de skulle brukt mindre penger på julegaver. Nederst på listen kommer fysisk aktivitet og veldedige formål.

- Sparingen øker under pandemien, og mange vil gjerne opparbeide seg en buffer i tilfelle uforutsette ting skulle skje igjen. Vi fortjener å kose oss ekstra i julen, men det er også lurt å gi sin egen økonomi en julegave i form av sparing eller investering, sier Norgessjef i Lunar, Eilin Schjetne i en pressemelding.

Kun 15 prosent av de spurte ville ha brukt pengene til eget forbruk. Sparing, reise, nedbetaling av lån og opparbeidelse av en buffer topper listen.

- Nordmenn har et bevisst forhold til egen økonomi, men også behov for å krydre hverdagen med en reise i ny og ne. Selv om reising fortsatt er utfordrende, er mitt råd å legge opp reise som et sparemål med faste trekk. Da har du både en ekstra buffer og en fin reisemulighet innen rekkevidde, sier Schjetne.

Dette vil nordmenn bruke pengene på om de skulle brukt mindre penger på julegaver:

1. Sparing: 46%
2. Reise: 33%
3. Nedbetale lån: 23%
4. Buffer: 19%
5. Eget forbruk: 15%
6. Investere i aksjer eller fond: 14%
7. Bolig (inventar, oppussing m.m): 13%
8. Egen helse (lege, tannlege m.m): 11%
9. Støtte et godt formål: 10%
10. Fysisk aktivitet: 7%

Aktuelle saker fra den siste tiden: