TIPS: Vinn iPhone 15 Pro, Nintendo Switch, flaxlodd og sjokolade i Gjerrigknarkens Julekalender!

Julegrytene settes ut i krisetid

GRYTENE SETTES UT: Nå setter Frelsesarmeen ut over 200 julegryter landet rundt. Foto: Frelsesarmeen.
GRYTENE SETTES UT: Nå setter Frelsesarmeen ut over 200 julegryter landet rundt. Foto: Frelsesarmeen.
Frelsesarmeen setter nå ut julegrytene for 122. gang i en tid hvor langt flere enn på lenge trenger vår hjelp.

For mange er det å legge penger i Frelsesarmeens julegryte en kjær førjulstradisjon, for andre er hjelpen fra gryta helt nødvendig for å få endene til å møtes.

I høst har Frelsesarmeen flere steder i landet delt ut langt mer mat til trengende husholdninger enn tidligere. Enkelte steder har matkøene mangedoblet seg. Pengene fra Julegryta er helt avgjørende for å kunne gi hjelp gjennom hele året – også til jul.

Fattigdommen synes ikke alltid utenpå

I en undersøkelse IPSOS har gjort for Frelsesarmeen, forteller 27 prosent at de gruer seg til jul. Nær halvparten av dem oppgir at pengene ikke strekker til.

– I år ser vi at summen av en rekke utfordringer gjør det vanskelig for flere enn normalt, spesielt de som allerede levde på små marginer. Nå møter vi stadig flere som er i økonomisk krise og mange kommer til oss for første gang, sier kommunikasjonssjef Geir Smith-Solevåg.

Tøff jul

Høye mat- og drivstoffpriser kommer på toppen av en rekke renteøkninger som har gjort hverdagen enda mer krevende for folk som henvender seg til oss for å få hjelp. Vi møter nye mennesker hver uke, mange som aldri trodde de skulle ende i en matkø hos Frelsesarmeen.

– Det ligger an til å bli en tøff jul for mange, men vi har sett at det norske folk har varme hjerter og trår til når det trengs. Derfor går vi julen i møte med en forventning om at vi sammen kan gi folk mat, varme og håp – selv i vanskelige tider, understreker Smith-Solevåg.

Frelsesarmeen setter ut over 200 gryter og vil være ute på små og store steder rundt om i hele landet i desember. I tillegg er det mulig å gi på Vipps 2309 eller til lokalt nummer. Alt som kommer inn brukes til lokale tiltak gjennom hele året.

Aktuelle saker fra den siste tiden: