Delte ut gratis mat for 91 millioner kroner i 2022

Av de 154 millioner kupongene som ble sendt ut til Coops medlemmer i 2022 var mer enn 15 millioner gratiskuponger. Foto: Coop Norge.
Av de 154 millioner kupongene som ble sendt ut til Coops medlemmer i 2022 var mer enn 15 millioner gratiskuponger. Foto: Coop Norge.
Aldri før har gratiskupongene som sendes ut til Coops medlemmer vært mer populære. Fortsatt har kundene utestående kuponger som utløper denne uken: – Her er det penger å spare for medlemmene våre, sier Coop.

– Vi har sendt ut mer enn 15 millioner gratiskuponger i år, og det er noe kundene setter stor pris på. Kupongene er basert på de varene du handler mest, og er dermed skreddersydd til ditt handlemønster, sier Geir Jostein Dyngeseth, direktør for organisasjon og medlem i Coop Norge.

Hver tiende kupong gir et gratisprodukt

Medlemmene til Coop får jevnlig rabattkuponger og ekstra kuponger på nyheter og andre produkter som kan være relevante. Kupongene gir i snitt 20 prosent avslag på varer medlemmene kjøper ofte, eller varer Coop mener de vil like ut fra tidligere handel. I tillegg får medlemmene jevnlig kuponger som gir et gratisprodukt.

– I snitt er rundt én av ti kuponger medlemmene mottar en gratiskupong. Av de 154 millioner kupongene vi har sendt ut var mer enn 15 millioner gratiskuponger. Medlemmene har altså kunnet hente ut 15 millioner produkter gratis. Totalt har Coops medlemmer fått gratisvarer til en verdi av 91 millioner kroner i 2022, sier Dyngeseth.

Oppfordrer til å bruke kupongene

I forrige kupongrunde som ble sendt ut i starten av desember, fikk Coops medlemmer rabatt- og gratiskuponger til en samlet verdi av 89 millioner kroner. Disse kupongene er gyldige frem til 8. januar.

– Medlemmene våre er generelt flinke til å bruke kupongene de får, men de har fortsatt store verdier i ubrukte kuponger. Her er det penger å spare på januarhandelen for medlemmene våre, sier Dyngeseth.

I Coop-appen har medlemmene full oversikt over alle personlige kuponger. Nesten all bruk av kuponger skjer via appen, men det er også mulig å bruke Min Side. Ved å betale med Coopay, Coops egen betalingsløsning, blir også alle kvitteringer lagret i appen.

– Med Coopay trenger du ikke engang ha med lommeboka når du skal på butikken. I tillegg ligger kupongene dine i appen, slik at du kan aktivere dem du ønsker å bruke, sier Dyngeseth.

Aktuelle saker fra den siste tiden: