Nå blir det enklere å søke om lån i Husbanken

Husbanken har gjort det enklere og mer effektivt å søke om boliglån. Foto: Husbanken.
Husbanken har gjort det enklere og mer effektivt å søke om boliglån. Foto: Husbanken.
Husbanken har gjort det enklere og mer effektivt for privatpersoner å søke om lån til kjøp av bolig, og for utbyggere å selge boligene de har bygget.

Det er ikke lenger er krav om at du må ha inngått kjøpekontrakt på en bolig før du søker om lån i Husbanken. – Forutsetningen for å få lån er at boligen du søker om lån til er godkjent for finansiering i Husbanken. Det er utbyggeren som søker om denne forhåndsgodkjenningen før de går i gang med byggingen av boligprosjektet, forklarer seniorrådgiver for lån og tilskudd, Marius Holt.

Elektronisk kommunikasjon, identifikasjon og signering gjør at hele søknadsprosessen nå er digital. Dette sparer boligkjøpere for både tid og kostnader. Kommunikasjonen mellom lånesøker og Husbanken blir også mer effektiv og sikker enn tidligere.

Husbanken har i tillegg opprettet et nytt direktenummer til våre lånesaksbehandlere. – Utbyggere har ofte hjulpet boligkjøperne med å søke om lån i Husbanken. Dette trenger de i mindre grad å gjøre framover, nå kan lånsøkere ringe direkte til oss hvis de trenger hjelp, forteller Holt.

Les mer om å kjøpe bolig fra utbygger med lån i Husbanken ved å klikke deg inn på besøkslenken.

Klikk her for å besøke

Aktuelle saker fra den siste tiden: