< >
Annonse:

Vann spart er penger tjent

Vann spart er penger tjent En ekte gjerrigknark sparer vann, enten man har vannmåler eller ikke. De som ikke har vannmåler bør skifte, og i mellomtiden tenke over om det ikke er sløsing å bruke vann i «bøtter og spann» (passende uttrykk i denne sammenhengen). Her serverer Gjerrigknarken forskjellige vanntips, kanskje du har noen selv?

Varmt vann er flott, men luksus. Tenk over om du virkelig trenger varmt vann når du skyller tallerkener, fyller vannkokeren eller vanner blomster (ja, noen mener det er nødvendig med lunkent vann til blomstene).

Kutt badingen, ta deg heller en dusj. Det brukes fort vekk tre ganger vannmengden når en tar et bad fremfor å dusje.

Skru til vannkrana når du egentlig ikke behøver vannet, må vannet renne når du pusser tennene? Nei, bruk koppen istedenfor. Det holder fort med en kopp eller to til skyllingen.

Drypper vannkrana bør du kjappest få reparert den, Bare ti dråper i minuttet gir 170 liter vann i måneden som du misbruker.

Har du fortsatt et gammeldags toalett som ikke har spareknapp? Da bør du sjekke om du kan legge en murstein eller annet stort oppi sisternen, du sparer fort et par liter for hver gang du drar ned.

Er du en ekte gjerrigknark, tar du kanskje vare på regnvannet utendørs? Hvorfor ikke bruke en bøtte av dette vannet (som er helt gratis) til å skylle ned i toalettet?

Ved bruk av vaskemaskin hender det ofte at folk stapper i for lite vask, hva med å innføre en rutine med å veie vasken før du forsøker å fylle opp maskinen. Slik kan du kjapt få vite om maskinen takler det du stapper inn.

For å vaske hendene, behøver man ikke la vannet renne. Dersom du er flink til å vaske deg og bruker såpe, går det fort 10-20 liter vann som renner rett i avløpet uten at du bruker noe av det.

Huset ditt er kanskje innredet slik at det tar litt tid før vannet blir varmt (altså før vannet kommer frem til krana der du befinner deg)? Hvor mye vann tror du går til spille før det oppnår den temperaturen du ønsker? Finn på en smart mulighet til å fange opp dette ”for kalde” vannet og bruk det til blomstervanning eller ditt neste toalettbesøk.

Kanskje du har et godt vannsparetriks som passer inn her? Kommenter davel!

La ikke dråpene gå til spille!!

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:

Fatal error: Using $this when not in object context in /home/gjerri98/www/_v2/classes/CategoryPage.class.php on line 236