< >
Annonse:

Spar strøm ved å slå av standby-apparatene

Spar strøm ved å slå av standby-apparatene Alle stakkarer som døyvet sin dårlige samvittighet (aka Earth Hour) i går med å skru av lysene og ellers la alle de andre strømslukerne i huset kose seg, la kanskje merke til merkelige røde lys forskjellige steder i huset ? gjerrigknarkens fiende kalt standby-modus.

Du vet det sikkert. Du har ikke gjort noe med det. Nå er det på tide! Ser du rødt på tv’en, dvd-spilleren, spillekonsollen eller stereoanlegget, så er du sikkert en flittig bruker av standby. Istedenfor å være slått av, står apparatene i et hvilemodus som gjør det veldig bekvemt for deg å bruke fjernkontrollen til å slå dem på. Du er vel klar over at du sløser bort penger? Endrer vi litt på Martin Kolbergs klassiske 3-stegs-gjentakelse kan vi si det så enkelt: strøm, strøm, strøm – penger ut av vinduet, penger ut av vinduet, penger ut av vinduet.

Selvsagt er det slik at hvert apparat bruker minimalt med watt. Men summa summarum blir det andre boller. Det årlige standby-forbruket i Norge tilsvarer omtrent årsproduksjonen til to Alta-kraftverk og kontinuerlig bruker apparater i hjemmene mellom 80 og 100 watt. Dette tilsvarer et årsforbruk på 700 kilowatt timer. Dermed er det bare å beregne hvor mye penger du sløser for å ha det litt enklere fra godstolen (varierer jo etter hvilken strømleverandør du har valgt).

Jøssenavn, hvordan skal vi så klare å spare noen kroner på dette? Halleluja, svaret er like enkelt som det er nødvendig. Dra ut pluggen eller trykk på knappen da, mann!!!!

Tilbyder: Gjerrigknarken sjøl
💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:

Fatal error: Using $this when not in object context in /home/gjerri98/www/_v2/classes/CategoryPage.class.php on line 236