< >
Annonse:

Det er enkelt å spare penger...

Det er enkelt å spare penger... Å spare penger er enkelt, så lenge man vet hva man skal gjøre. De fleste mennesker vil spare penger, men ikke alle klarer det. Da kan det være kjekt å vite at det finnes nok av triks for å legge litt penger til side. Gjerrigknarken sjøl håper at flere og flere blir bevisst at det er fullt mulig selv om du ikke eier mer enn nåla i veggen...

Det er dessverre lettere å bruke penger enn å spare dem. Alle mennesker har ganske sikkert gjort seg den erfaringen. De fleste mennesker har store problemer med å kontrollere sitt forbruk og dermed spare penger. Men prinsippet om å spare noen kroner skader ingen og bør være en dyd vi alle forsøker oss på…

Hvorfor kan mange mennesker ikke spare penger? Forklaringen er rimelig enkel og helt gratis: de har rett og slett ikke lært det. Vi lever i et konsumsamfunn og konstant bombarderes vi av reklame og reklamebudskap. Uansett om folk tjener mye eller lite så er bankkontoen som oftest familiemedlemmet som lider mest. Rike mennesker har ofte et høyere forbruk enn mennesker med mindre penger i kassa og dermed blir resultatet ofte likt.

Men vil du spare penger, så kan du også klare det. Gjerrigknarken vil påstå at mye av løsningen befinner seg i hodene til folk. Onkel Skrue startet også med en tiøring og endte opp som fantasillionær. Det kan vi også klare, bare vi tror nok og handler deretter (uten å bruke Skrues “slemme” egenskaper).

Den som starter med å sette opp husholdningsregnskap og på den måten kan se hva pengene faktisk går til, vil ganske raskt slå fast hvor pengene havner (til nyttige og unyttige ting). Med bakgrunn i et slikt regnskap ser man hvilke utgifter som kan kuttes.

Et bra triks er å unngå å spare penger mot slutten av måneden, men istedenfor å spare en liten sum allerede ved begynnelsen (av lønnsmåneden, avhengig av dato selvsagt). Kanskje mange av oss “der ute” sparer noen kroner fast hver måned til ungene? Hvorfor ikke gjøre det samme til oss selv? Opprett en ny konto og overfør noen kroner hver eneste gang lønna dukker opp på kontoen.

Etter hvert som denne kontoen vokser (og du egentlig ikke regner med de pengene mer), kan du jo tenke over om det er mulig å få de “gjemte og glemte” pengene til å formere seg. Det koster jo ingenting å prate med banken sin, men sunn skepsis når det gjelder aksjer, fonds osv. bør man ha og ikke stole blindt på banken.

Tilbyder: Gjerrigknarken sjøl
💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:

Fatal error: Using $this when not in object context in /home/gjerri98/www/_v2/classes/CategoryPage.class.php on line 236