< >
TIPS: Forhåndsregistrer deg i Gjerrigknarkens Julekalender - om 30 sekunder har du kanskje vunnet!
Annonse:

Loppemarked er gull verdt for gjerrige

Loppemarked er gull verdt for gjerrige Du er aldri langt unna et loppemarked om våren; sjekk lokalavisen eller loppemarked.info. Utallige foreninger forsøker å piffe opp klubbkassa med gammelt rusk og rask samt noen juveler. Vi gjerrige leter selvsagt etter juvelene: tingene vi kan spare eller tjene penger på. Trykk her for å besøke »

Som gjerrigknarken Ingrid forteller i en e-post, så er gjerrigknarkens hovedfilosofi på et loppemarked å finne ”ting man kan kjøpe billig og selge dyrt. Men dette krever også forkunnskaper. Kan man se etter sjeldne ting (f.eks. sjeldne mynter, frimerker, førsteutgaver av bøker, smykker, gamle ting man kan piffe opp også selge som antikviteter).” Så sant, så sant.

Gjerrigknarken Hanne finner tøy til familien sin og har ingen problemer med å finne klær av høy kvalitet.

Arild forteller at han flere ganger har gjort sykkelkupp til hele familien på loppemarked, særlig idrettslag er flinke til å få tak i sykler, mener han.

Ingrid er tydeligvis en skikkelig loppeekspert og mener at innredning av hjemmet ikke er noe problem med et loppemarked. ”Skal man innrede eller bare trenger noe "nytt" til hjemmet kan man finne billige serviser, tallerkner, hyller, møbler, kjøkkenting, duker, bilder osv. for en billig penge. Er man virkelig gjerrig, kan man også finne håndklær og sengetøy (men skal det brukes anbefales det å kokvaske det flere ganger før bruk).” Og siden gjerrigknarken er særlig opptatt av ekstremtips, synes vi at Ingrid fortjener en liten oppmerksomhet for sine tips.

En ting er å lete etter de riktige tingene på et loppemarked, noe annet er det å bruke minst mulig gryn for å få tak i loppene…Pruting er som skapt for oss gjerrige på et loppemarked. La selgeren si hva prisen for en vare er, før du begynner å prute. Jo mer du kjøper, jo mer sparer du. Selgere er mer tilbøyelige til å gi kraftige rabatter på store kjøp enn på enkeltting. Vær høflig uansett hva som skjer eller hva utfallet blir!

Loppemarkedets siste dag er den beste dagen for røverkjøp. Da kan du få varer til halv pris bare fordi selgeren ikke har lyst til å ta dem med hjem igjen. Og jo større gjenstand, jo større sjanse er det for å forhandle frem en god pris: Store gjenstander er krevende både å laste, frakte og oppbevare, noe som gjør at selgeren gjerne vil bli kvitt den. Loppemarkedene må i tillegg betale penger for å kaste det de ikke selger.

Så kjære gjerrigknark, er det noen grunn til å la være å gå på loppemarked?

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Leter du etter noe spesifikt?