< >
Annonse:

Handletips for gjerrige

Handletips for gjerrige Vi gjerrigknarker har gjerrigfilosofien helt fremst i hjernebarken. Jeg blir i alle fall stadig flinkere til å spare i alle mulige situasjoner. Jeg har nå vært rimelig gjerrig i mange herrens år, men Norge som nasjon har ikke akkurat vært kjent for slikt opp gjennom oljealderen. Nå sørger verdensøkonomien for at flere blir som jeg: hyggelige gjerrigknarker!

Har du tenkt over at det er i de små ting som tilfredsstillelsen finnes for en gjerrigknark. Når jeg trekker mitt Trumf VISA-kort i kassen på butikken og straks tjener 1-3 prosent eller bruker Coop Medlemskortet og får rabatter blir jeg glad. Og jeg blir enda gladere når jeg har disiplin nok til å bruke bonuskortene hos frisøren, pizzasjappa, kafeen eller hva det nå måtte være. Er du like disiplinert blir det fort noen kroner til sammen.

Siden det er helg og handleturen står for døren, kan det kanskje være lønnsomt å repetere noen gode gjerrige tips:

1) Plastposene i butikken. Litt planlegging må man kunne forlange av en gjerrigknark. Har du lagt merke til at plastposene nå koster rundt en krone for stykket og at kassafolket passer ekstra godt på dem? Da er det vel ingenting som er enklere enn å ta med kasser og poser hjemmefra. For vår families vedkommende sparer vi fort 5-6 kroner i uka (lavt regnet), noe som igjen altså fort blir 300 kroner i året. Og det bare hos oss...Det er rundt regnet 2 millioner husstander i Norge, så her snakker vi masse penger. Død over plastposebransjen!

2) Mens vi snakker om plastposer (okay, kanskje greit at butikkene har gode kontakter i plastposebransjen likevel): Vi oppfordrer til å bruke brødskjæremaskinene (du får tynne skiver) dersom du kjøper ferdigbrød og ikke baker selv. Ved maskinene i gode butikker finner du også brødposer som du selvsagt bruker til brødet ditt. Dermed behøver du ikke å kjøpe brødposene. Det skader vel ikke å pakke inn brødet i flere poser heller, slik at du kan bruke dem til andre ting hjemme...

3) Ha med deg øynene når du handler. Du er vel klar over at de dyre varene er plassert slik at du ser rett på dem? De billigere varene finner du gjerne lenger nede mot gulvet. Rådet er enkelt: kryp rundt i butikken og spar penger!

4) Alfa og omega for en gjerrigknark på handletur er selvsagt handlelisten. Shopping uten handleliste krever enda mer disiplin, så det enkleste er å forberede seg.

5) La barna være igjen hjemme. Hvorfor skal du absolutt ta med deg barna til butikken, når alt de gjør er å mase om godteri og Donald? Lag dem heller noe godt hjemme, det er utrolig hvordan barna setter pris på grønnsaker og dip en lørdagskveld istedenfor kjemiske godterier som bare får blodsukkeret til å stige til værs.

Slik kunne vi holde på med tips, men vi antar at du er klar til å reise på handletur nå. Kanskje du nemlig gjør som Gjerrigknarken: vi handler kun EN GANG I UKEN. Det sparer faktisk også penger gitt. Flere handletips neste uke!

Tilbyder: Gjerrigknarken sjøl
💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt?