< >
Annonse:

Fluesmekka er for gjerrige

Fluesmekka er for gjerrige Handelsnæringen gleder seg over kunder som kjøper all verdens gift for ethvert lite problem som dukker opp i hus og hjem ? vi snakker om smådyr og insekter. En gjerrigknark lever nok mer i pakt med naturen, selv om vi også vet å vise småkrypene hvem som bestemmer!

Det hender titt og ofte når jeg er på gjerrig kaffebesøk hos bekjente (flere slike hos bekjente enn kaffebesøk hos meg…) at jeg ser vertskapet fly rundt med spraybokser for å jage mygg, fluer og whatever som flyr rundt i boligen. Maur kverkes med nippon, mens giftkuler legges for smågnagerne på loftet eller i kjelleren.

Alle disse metoder er skadelige for både miljøet og lommeboka. Dessuten kan gift og feller lett havne i feil hender, barn er selvsagt særlig utsatt.

En gjerrigknark raser altså ikke inn i neste gartneri eller byggevarekjede så snart han ser noen små inntrengere i huset. Muligens tar han på seg brillene eller ser gjennom et forstørrelsesglass. Gjerrigknarken undersøker og finner ut hvor dyrene kommer fra. Hva heter de og hva lever de av? Som Sherlock Holmes kommer han til bunns i problemet, og resultatet setter de små grå i bevegelse.

Mot mygg eller fluer bruker gjerrigknarken myggnetting istedenfor spray. Han leter etter musehullet og tetter det igjen med f.eks. gips og oppbevarer matvarene i bokser. For å unngå møll luftes klærne i solen helt til de er tørre og kan i skapet og oppbevarer finstas i plastposer. Visste du forresten at noen gjerrigknarker lager fluesmekke av en gammel gummistøvelsåle og en stokk?

Har du et bra tips om hvordan man på en gjerrig måte kan kvitte seg med de små plageåndene i huset - nei, tenker ikke barna denne gang ;-). Det beste tipset belønnes! Bare post tipset ditt i kommentarfeltet.

Tilbyder: Gjerrigknarken sjøl
💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt?