< >
Annonse:

Ta-med-gaver med lav moral

Ta-med-gaver med lav moral Mange tror en gjerrigknark er en slags ravn som tar med seg alt mulig som ligger her og der og kanskje tilhører andre. Neida, ingen fare ? en tyv er en tyv og en gjerrigknark er en sparsommelig fyr.

Gjerrigknarker er sparsommelige, kreative, oppfinnsomme og vanligvis svært hyggelige mennesker. Dessverre finnes det jo alltid unntak, disse vil jeg plukke en liten høne med i dette innlegget.

Selvsagt er det positivt dersom du har lyst til å spare penger og være en gjerrigknark, men forhåpentligvis ønsker du ikke å høre til unntakene som tar med seg ting ulovlig og dermed overskrider grensen mellom anstendig og uanstendig oppførsel?

Du forstår ikke hva jeg mener? Og hvor er så denne grensen egentlig? Jeg skal hjelpe deg på vei med tankene dine. Er du blant de folkene som sender privatpost gjennom jobben din? Selvsagt sparer du noen kroner, men det er jo ikke annet enn simpelt tyveri. I samme kategori hører det dersom dersom du tar mengder av kulepenner, papir osv. Hva med håndkle og askebegre fra hoteller, bestikk og toalettpapir fra kafeer osv.? Jeg synes også at du skulle la plantene stå igjen i parken og la bladene på legekontoret få være i fred til neste pasient dukker opp. Har du tenkt over hvor mye penger som brukes på å erstatte slike ting som mange tar med seg?

En ærlig gjerrigknark har selvsagt ingen skrupler med å ta med seg noen ekstra tannpirkere, saltposer eller sukkerbiter fra stedet der han har kost seg med en kaffekopp (selv om han jo strengt tatt bør nyte denne hos naboen istedenfor). Et sted må grensen gå, jeg setter den ved småtingene – kanskje du reagerer på det også? Hva med avisen som noen har latt ligge på toget, bare tenk på Onkel Skrue som alltid sender ut sin tjener for å lete etter ferske aviser i parken. Det må jo være greit?

Det tryggeste er å bøye seg når man finner småpenger på gaten, ta frem plastposen som brukes til å ta med tomflasker og drikke opp kaffekoppen som står igjen halvtom på nabobordet i kafeen på hjørnet.

Eller hva sier du?

Tilbyder: Gjerrigknarken sjøl
💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Leter du etter noe spesifikt?