< >
Annonse:

Nyt, ikke bare yt

Nyt, ikke bare yt I dagens samfunn føler vi oss avhengige av luksus og goder man ikke tenkte på før i tiden. Heldigvis er det mulig for mange av oss gjerrige å smake livet på gamlemåten innimellom, noe du også burde gjøre en gang i mellom.

Gjerrigknarken oppfordrer alltid til å spare der man kan, enten det er å senke strømforbruket, bruke bilen mer økonomisk eller noe så enkelt som å unngå godterispising. Du følger kanskje noen av tipsene, mens andre velger du å la være. Det er din gode rett, men glem aldri at det finnes et liv der ute som kan være annerledes.

Denne uken så jeg en reportasje på NRK om et par som hadde flyttet ut i skogen for å få mer tid til hverandre og slippe unna samfunnets mas og strev etter materielle goder. Gjerrigknarken sjøl er ikke annerledes enn andre mennesker, og nyter livet til fulle. Men inniblant er det deilig å reise på familiehytta hvor vi ikke har innlagt vann eller strøm – det gir en ro som får meg til å filosofere over hva vi egentlig vil i livet.

Jobber vi for å skaffe penger til å kose oss om kvelden med et glass rødvin og kjendisene på TV, eller gjør vi det for å sikre oss mat og hygge sammen med familien? Begge deler, sier du kanskje. Men tiden strekker ikke alltid til. En liten pustehelg uten å gjøre annet enn å lese en god bok som jeg har fått billig fra de mange bokklubbene, nyte en knitrende peis med billig ved som ikke gjør naturen noe vondt og mye tid sammen med familie og venner er perfekt.

Bruk helgen du også til å tenke gjennom om du kan gjøre noe for å hygge deg uten å bruke en masse penger. Tenk på alle de andre som haster rundt og kanskje egentlig bare trenger å sette seg ned i en godstol for å nyte tiden som man kan skaffe seg. Hvilket råd  har du å gi til dem som bare trenger et lite dytt for å nyte mer enn yte?

Tilbyder: Gjerrigknarken sjøl
💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:

Fatal error: Using $this when not in object context in /home/gjerri98/www/_v2/classes/CategoryPage.class.php on line 236