< >
Annonse:

Posten for gjerrige

Posten for gjerrige Særlig før jul får både Gjerrigknarken og mange av hans disipler postkort og brev med fine frimerker på. Gudskjelov at Posten er blitt så gjerrige at de ikke lenger er like flinke til å stemple alle frimerkene, dermed er det endeløse verdier vi kan nyte godt av. Visste du for øvrig at portoen øker etter nyttår? Det krever action fra gjerrigknarkene.

Men i første omgang ønsker vi faktisk å ta vare på de gamle juletradisjonene med å sende kort til venner og bekjente. Hos oss finner vi gjerne frem et hyggelig familiebilde eller bilde av juniorgjerrigknarkene i familien og bruker en onlinetjeneste for å lage ferdige postkort. Selvsagt skriver vi jo litt på kortene selv, men tiden strekker ikke alltid til.

Du husker kanskje at de gamle i slekta tidligere sendte inn frimerker til Tubfrim, ja kanskje du selv har gjort det? Tubfrim eksisterer fortsatt, og du må gjerne sende dem dine mottatte frimerker som er stemplet. Men de ustemplede skal vi jammen bruke om igjen. Altså er det bare å klippe ut og samle sammen og gjøre i stand et lite vannbad (vi anbefaler å hente inn snø utenfra og tine – slik sparer vi jo vann og kommunen kan ikke rappe så mye vannavgifter fra oss med vannmåler). Legg frimerkene i bløt og løs dem fra papiret, deretter tørker du dem (nei, vi bruker ikke hårføner og slikt – tiden hjelper og tørker).

Ved neste forsendelse er det bare å aktivere limstiften for å vise Posten hva tradisjonelt gjerrig gjenbruk betyr. Mer alvorlig for oss gjerrige er det at Posten øker prisene etter nyttår. Dette kan du lese mer om på Posten.no. Her stiger prisene på alt fra vanlig brev til pakker. Vi må gjerne ha forståelse for Postens behov, men kan ikke annet enn å anbefale alle å kjøpe inn et lager av pakkelapper, frimerker og annet snadder som uansett er tidløst hos Posten. Selvsagt snakker vi ikke om frimerker med kroneverdi, men de gode A-merkede osv. Disse kjøper du nå før nyttår og bruker utpå nyåret – vips så har du spart en hel del gryn. Kjøper du mengder, får du tilogmed 7,5% rabatt via Postens nettsider.

Synes du det virker slemt overfor Posten som er et fattigslig firma? Vel, vi kan heller være snille på andre områder. Gjerrigknarkens lokale postmann har fortalt at Posten taper rundt 700 kroner hver gang det havner et "Vi vil ikke ha uadressert reklame"-klistremerke på en postkasse. Siden vi elsker å lese reklame og finne frem supre tilbud, ønsker vi å hjelpe Posten der vi kan. Fyll opp postkassa mi, kjære postmann. Enten med gratis vareprøver, gratis aviser eller reklame. Som postmannen min sa så treffende: Ikke klag over mengdene, fyr heller opp i ovnen! Så sant, så sant, Postmann Pat!

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt?