< >
Annonse:

Bruk påsken til å lete etter gamle briller

Bruk påsken til å lete etter gamle briller Nå som påsken er her og snøen har forlatt store deler av landet, blir det vel endel flere som feirer hjemmepåske med avslapping i solveggen og rydding i hage og på loft. Da synes Gjerrigknarken det passer utmerket å ta en opprydding i de små skuffene som sjelden ser dagslys. Finn frem alle de gamle brillene som du har liggende - det er faktisk mennesker som kan ha bruk for dem!

For en tid tilbake mottok Gjerrigknarken en henvendelse fra gjerrigknarken Astrid som lurte på om vi visste om noen som samler inn gamle briller for gjenbruk i f.eks. u-land. Hun mente å huske at veldedige organisasjoner hadde inngått et samarbeid med optikerforretninger for å samle inn briller. 

Gjerrigknarken tok utfordringen og har kontaktet både optikere og frivillige organsasjoner. 

Frelsesarmeen forteller at de har et samarbeid med Krogh optikk, der optikerne sjekker og fastslår styrken på brillene før de blir delt ut av Frelsesarmeen. Her finner du en oversikt over butikkene til Krogh optikk.

Brilleland samler inn briller og videreformidler til organisasjonen Vision for All, slik at folk i utviklingsland får tilgang til et bedre syn. Her finner du en oversikt over Brillelands butikker.

Specsavers samler også inn briller som også går til organisasjonen Vision for all. Vision for All reiser 1-2 turer i året til Peru og Eritrea som de har konsentrert seg om til i dag. Kunder hos Specsavers som i fjor leverte inn gamle briller fikk 50 kroner i avslag på sine nye briller - dermed kunne Specsavers gi 100 000 kr til Optometry Giving Sight. Her finner du oversikten over Specsavers sine butikker.

Det er mange som trenger briller, enten de bor i Norge eller i utviklingsland. Støtt en god sak ved å grafse litt i skuffene rundt omkring i huset.

Ha en riktig god påske!

PS. Veldig fint om du kan spre dette "påskebudskapet" til dine venner (f.eks. på Facebook). På den måten kan mange hjelpe mange!

Tilbyder: Gjerrigknarken sjøl
Leter du etter noe spesifikt?