< >
Annonse:

Organdonasjon - gi litt av deg selv

Organdonasjon - gi litt av deg selv Gjerrigknarkene behøver ikke nødvendig være gjerrige på alt. Vi kan bokstavelig talt gi litt av oss selv uten å tape noe på det, samtidig som vi hjelper andre. Jeg snakker om donasjon - gi litt av deg selv enten vi snakker om i dette livet eller i det neste. Spiller det noen rolle hva du tror på? Trykk her for å besøke »

Du fulgte kanskje med på TV2-serien Livet på vent som kom med plenty av rørende historier om folk som trengte transplantasjon? Det er jo selvsagt opp til hvert enkelt menneske å vurdere hvorvidt organdonasjon er akseptabelt eller ei, men det er i alle fall ikke til å stikke under en stol at det redder liv

Organdonasjon - gi litt av deg selv

Ha donorkort i lommeboken

Gjerrigknarken sjøl har selvsagt et donorkort i lommeboken, og så lenge det ikke finnes noe donorregister i Norge er det viktig å ha både dette og samtidig ha pratet med de nærmeste pårørende slik at de er informert. Se mer informasjon om organdonasjon her.

Skaff deg et donorkort du også! 

Det er ikke kun organer som kan doneres - hva med blod, benmarg eller sæd?

Men det er jo ikke bare organer som kan gis bort, vi kan jo spandere litt blod, benmarg eller sæd i ny og ne for den saks skyld. Eller hva med deg som nettopp har født og har overskudd av morsmelk. Ditt lokalsykehus trenger kanskje hjelpen din.

Kanskje du kan benytte anledning til å kontakte ditt lokale sykehus for mer informasjon og bli blodgiver? På nettsiden GiBlod.no finner du forøvrig svar på det meste du måtte lure på.

Benmargstransplantasjon er virkelig noe som kan redde liv. Snakk med de ansatte når du har blitt blodgiver, det er smal sak å bli registrert som benmargsdonor.

Å være sædgiver innebærer å gi av din sæd til en sædbank, på samme måte som du gir blod til en blodbank. Sæden oppbevares frossen og vil bli brukt til å hjelpe ufrivillig barnløse. Se mer informasjon her.

Organdonasjon - verdt å gi

Hva har du så igjen for å donere? Noen ser for seg fattige studenter som mottar noen slanter for å spe på studielånet, mens andre bare er opptatt av å hjelpe andre mennesker. Avhengig av hva du gir og hvor dette skjer, vil du motta noen kroner for å dekke eventuelle utgifter. Noen steder mottar du også små gaver - sikkert kjekt for å holde inspirasjonen oppe.

Takk til gjerrigknarken Julian som kom med ideen til å skrive litt om emnet.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt?