< >
Annonse:

Lykkeskillingen kan bli din

Lykkeskillingen kan bli din I dag morges koste jeg meg med en Onkel Skrue-pocketbok som jeg hadde kjøpt i en bruktbutikk til sønnen min. Historien om 'Jakten på lykkeskillingen' fikk meg til å tenke på hvor sløsete mange nordmenn er med sine penger og muligheter til å spare noen gryn. Trykk her for å besøke »

Alle ser på Onkel Skrue som en ensom og bitter gjerrigknark som gjør sitt beste for å spare penger og lure andre slik at han kan tjene mer. Men Skrue har mange kvaliteter som vi nordmenn burde legge oss til sinns.

Ser jeg et kronestykke på gaten, er jeg snar til å bøye meg ned for å plukke med meg rikdommen. Lager jeg meg en kopp te, bruker jeg heller en tepose til å lage en hel kanne med te som gir meg godt og billig drikke lenge. Finner jeg en tomflaske, skulle det bare mangle om jeg ikke tok den med meg i min plastpose som alltid følger meg.

Mange nordmenn ler av folk som meg når de hører at jeg heller går på do på jobben enn å bruke vann, strøm og toalettpapir hjemme. Andre gidder ikke å følge med på tilbudene i dagligvareforretningene og planlegge middagene etter hva som er gunstig i innkjøp. Jeg gjør så godt jeg kan for å spare de små pengene i hverdagen. Gjør du?

For meg er Onkel Skrue en dynamisk og handlekraftig person som er kreativ i sine måter å spare penger. Kanskje jeg også en gang blir millionær? Husk at den første millionen alltid er den enkleste – deretter går det kun en vei, nemlig oppover.

Neste gang du ikke gidder å bøye deg for å plukke opp et kronestykke eller kaster rester etter middagen i går, bør du tenke over om det er riktig. Med litt kreativitet kan du virkelig spare gryn. Likevel kan du skeie ut litt – du behøver ikke leve som en asket.

I dag har jeg tenkt meg ut med familien for å spise pizza – det er billig og næringsrik mat. Jeg kan garantere deg at vi kommer til å være skikkelig sultne når vi entrer restauranten og at vi tar med oss restene hjem for å hygge oss dagen derpå. Selvsagt gjør vi ikke slikt for ofte, ingenting er billigere enn å lage maten hjemme. Men vi vil jo hygge oss blant folk vi gjerrigknarker også.

Hva gjør du for å spare penger uten å virke som en grinete, gammel gjerrigknark?

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:

Fatal error: Using $this when not in object context in /home/gjerri98/www/_v2/classes/CategoryPage.class.php on line 236