< >
Annonse:

Gratis skolebøker for "fattige" studenter

Gratis skolebøker for Her kommer et tips til nåværende og aspirerende studenter. Som vår tipser sier: Jeg har avsluttet master nå nettopp, og fem års studie for en «fattig» student er tøft. Pensumbøkene blir gjerne oppdaterte nesten hvert år, slik at det også er vanskelig å kjøpe brukte bøker.

Pensumbøker er generelt svært dyre, noen av dem kan i våre dager koste opp til 1000-lappen hver!

Det folk ikke ser ut til å være klar over, er at man får lånt ALLE fagbøker på sitt lokale folkebibliotek. De bøkene det aktuelle bibliotek ikke selv har, blir da hentet inn fra andre biblioteker, uansett skaffer de bøkene du ønsker så lenge du har ISBN- nummeret med tittel.

Vår tipser sier at han stort sett lånte alle sine pensumbøker gjennom sitt fem års studium, og slik sparte mange tusen kroner! Om man låner bøker via såkalt "fjernlån" må man bare huske å fornye låneperioden når førstegangsperioden nærmer seg slutten, for å slippe ett lite gebyr.

Generelt er det stort sett ikke mange som stiller seg på venteliste for de til dels sære fagbøkene en student leser, slik at tilgang sjelden er et problem. Unntaket fra dette kan være hvis man prøver seg på lærestedets eget bibliotek.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune: