< >
Annonse:

Handle aksjer smart - uten løpende skatt

Handle aksjer smart - uten løpende skatt Her er et blogginnlegg om hvordan du kan unngå noen av ulempene ved aksjehandel. Det er flere det er verdt å vite om: 1) for hver aksje du handler må betale minstekurtasje, 2) ved salg må føre opp gevinsten for hver handel i selvangivelsen og 3) du må betale skatt på 28% selv om du umiddelbart putter gevinsten i en ny aksje. Vi viser deg hvordan du unngår dette! Trykk her for å besøke »

Banksparing eller aksjehandel?

Vi har tidligere skrevet et innlegg om hvordan du får best mulig rente på sparekontoen din. For dem som ikke ønsker å bruke mye tid på sparing er dette antakelig den beste formen for sparing. Aksjehandel er for dem som er villig til å ta mer risiko, har tid til å sette seg inn i de ulike verdipapirene, og som ønsker høyere avkastning enn den årlige avkastningen på 2-4% en typisk får på penger i banken.

Hva er ulempene ved aksjehandel?

Som nevnt innledningsvis er det flere vanlige ulemper som gjør livet surt for vanlige aksjesparer slik det er lagt opp i dag:

 

  1. Du må betale en minstekurtasje per transaksjon eller handel. Gjør du mange handler kan dette spise opp en god porsjon av fortjenesten du har
  2. Alle handler du gjør skal føres i selvangivelsen. Dette er både tungvindt og skaper litt av en papirmølle hvis du gjør mange handler
  3. Du må skatte 28% for alle handler du går i pluss på hvert skatteår. Dette er veldig irriterende og unødvendig når en ønsker å reinvestere fortjenesten i nye aksjer umiddelbart

Slik kan du unngå ulempene ved aksjehandel

Så er spørsmålet hvordan du unngår dette? Nordens største internettmegler Nordnet har funnet en smart løsning. Deres nye kontotype Investeringskonto Zero hopper bukk over den «vanlige» måten å gjøre aksjeinvesteringer i Norge på. Måten de har fått til dette på, er å kamuflere din aksjehandelskonto som et forsikringsprodukt. Gjennom dette oppnår du blant annet følgende fordeler:

  1. Ingen  løpende skatt på handel i aksjer og fond
  2. Ingen faste kostnader
  3. Ingen ekstra jobb med selvangivelsen
  4. Ingen kostnad på innskudd eller handel i fond
  5. Lave kostnader

Den største fordelen ligger i den utsatte skattefordelen dette gir. Dette vil ikke si at du unngår skatt, men du kan selv bestemme når du skal skatte av gevinsten du har hatt på et verdipapir. Det er også utsatt skatt på renteinntekter, utbytte (dividende) og handel i utenlandske verdipapirer.

Nordnet har relativt lave kostnader

Kostnadene er lave sammenlignet med mange andre tilbydere som tilbyr denne typen handel. Er du en mann på 50 år med 100 000 kroner på kontoen din i snitt, betaler du 4 kroner i året for kontoen. Ta også en titt på den komplette prislisten om du vil undersøke dette nærmere.

Om Nordnet: Nordnet er Nordens største internettmegler og tilbyr investeringsmuligheter i hele verden. Trykker du på lenken under kan du enkelt og gratis bli kunde. Når du har blitt kunde kan du videre bestille produktet "Investeringskonto Zero" med de nevnte fordelene.

Tilbyder: Nordnet.no
💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt?