< >
Annonse:

Kreativ bruk av 50-øringens bortgang for gjerrigknarker

Kreativ bruk av 50-øringens bortgang for gjerrigknarker Er du en virkelig gjerrigknark er det ting å hente på at 50-øringen nå er borte. Selvfølgelig husker du på å veksle inn de gamle du eventuelt har liggende før fristen, men det at de nå er borte i daglig handel byr på mange muligheter for den kreative gjerrigknark!

Tjen penger på panting

Panting kan lønne seg ekstra for gjerrigknarkerDen første muligheten er noe gjerrigknarker rundt om i det ganske land burde ta til seg. Saken er nemlig den at panten på store flasker ikke endres fra 2,50 kroner, samtidig som 50-øringene som nevnt er borte. Det vil si at hvis du panter én og én flaske vil du tjene 50 øre per flaske du leverer inn. Potensielt et møysommelig arbeid, men for den ivrige gjerrigknark må dette inngå i de daglige rutinene!

Gratis smågodt og nøtter

Gratis smågodt og nøtterDet er ikke mye som selges i løsvekt i Norge, som veier lite nok til at prisen må rundes ned til 0, men to unntak er nøtter og smågodt i løsvekt. Er du litt godtesugen og ikke villig til å betale, er dette midt i blinken: spaser inn i butikken, ta med deg en eller to biter smågodt eller nøtter og gå videre til kassen. Har du vært flink veier dette mindre enn 50 øre, og totalsummen må rundes ned til 0. Du får det gratis!

Spare litt hver gang du fyller bensin

Spare penger på bensinAvrundingsreglene gjelder selvfølgelig også for bensin, og slik går du frem for å sikre deg opptil 49 øre gratis bensin hver gang du fyller: Fyll bensin til pumpen viser ønsket kronebeløp pluss 40-49 øre. Du sørger selvfølgelig for å betale kontant, slik får du det lille ekstra gratis.

Synes du dette blir litt lite, kan du i stedet ta en titt på vår artikkel om hvordan du kan spare opptil 20% når du fyller bensin ;)

Har du andre tips i forbindelse med 50-øringens bortgang?

Har du andre tips i forbindelse med 50-øringens bortgang sørg for å fortelle andre gjerrigknarker om det! Legg det inn som kommentar under, eller eventuelt send det som tips via tipseskjemaet vårt!

Tips fra Monica:

Postens har fortsatt 9.50 som pris på frimerker og runder derfor opp til 10 kroner for ett, men kjøper du derimot 2 stk i slengen blir summen 19 kroner, altså 9.50 pr frimerke og ikke 10 :)

Tips fra Martin:

(Om du synes det er stress å veksle 50-øringene selv): Husk at 50-ørene fortsatt funker i brusautomater :D

Tips fra Hilde:

Hva med å sørge for å betale med kort de gangene summen rundes oppover i f.eks. butikk?! Jeg har lagt merke til at det fortsatt opereres med ører dersom man betaler med kort. Så om beløpet i utgangspunktet vil bli rundet oppover dersom man betaler kontant, så lønner det seg heller å trekke frem kortet - og selvfølgelig motsatt dersom beløpet blir rundet ned! :)

Tips fra Marius:

Kjøper du en 4pk. brus, betaler du 10,- i pant. Leverer du tilbake 1 og 1 flaske får du 12,- tilbake...

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt?