< >
Annonse:

Ikke la deg lure til å kjøpe kunstig dyre flybilletter - unngå flyselskapenes skitne triks

Ikke la deg lure til å kjøpe kunstig dyre flybilletter - unngå flyselskapenes skitne triks Mange opplever at flybilletten de skal bestille på nett plutselig har blitt mye dyrere enn den prisen de først så, uten at det har gått mer enn en noen få timer siden billetten var aldri så billig. Fenomenet har en enkel forklaring: flyselskapene vil tjene mest mulig penger og bruker derfor et «psykologitriks» på deg for at du skal kjøpe en unødvendig dyr billett. Vi viser deg hvordan du få tilbake den billige prisen.

I disse ferietider er bestilling av flybilletter en svært vanlig aktivitet, gjerrigknark eller ei. Mange skal på ferie, og det passer gjerne aller best med avreise en spesifikk dato. Det kjedelige er derfor når en endelig har funnet den billige billetten, å oppdage at den to timer senere plutselig har blitt betraktelig dyrere.

Ikke la deg lure av oppblåste, dyre flybilletter

Det flyselskapene vil at du skal tro at det er spesielt stor pågang på billetter til akkurat den destinasjonen, den dagen og at du derfor må kjappe deg å kjøpe en billett før prisene blir enda høyere. Dette stemmer i mange tilfeller ikke... mange selskaper "oppdager" at du har sett på en billett før og skrur så opp prisen på akkurat den neste gang du søker på den.

I følge Gjerrigknarkens egen erfaring benyttes dette trikset av store internasjonale flyselskaper som Ryanair, Lufthansa med flere. Poenget er  å skape den falske illusjonen av at stor kundepågang, akkurat den samme logikken som gjør hotellnettsider som hotels.com viser deg at det er «3 andre som ser på dette rommet nå» og at det er «kun 1 rom igjen til denne prisen». Biter du på kroken kan det koste deg dyrt av flere grunner:

 

  1. Du kjøper en dyr flybillett fra et flyselskap som egentlig har en billigere pris tilgjengelig på akkurat den flygningen
  2. Du lures til å handle raskt slik at du «glemmer» å sjekke andre flyselskaper som potensielt også er billigere

Hvordan få tilbake laveste pris på flybilletter?

Løsningen er enkel for de som nekter å gi etter for disse luretriksene er det flere ting du kan gjøre:

  1. Tøm «cookies» i nettleseren din
  2. Er det en pris du mistenker er kunstig høy, gjør samme billettsøk i en annen nettleser
  3. Bruk nettleserens «privat browsing» / «inkognitomodus»
  4. Sjekk fra en annen PC

Om ikke dette fungerer kan en om ikke annet være trygg på at det på et gitt tidspunkt ikke finnes billigere billetter å få kjøpt.

PS: Dette er ikke et triks som brukes av alle flyselskaper, det later for eksempel ikke til at dette trikset brukes på SAS og Norwegian sine flyvninger innenlands i Norge, men om noen har erfaring med det motsatte legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet. Det samme gjelder om du har andre gode tips for at en god gjerrigknark skal kunne skaffe seg en flybillett til en billig penge :)

Takk til gjerrigknarken Asle for inspirasjon til dette blogginnlegget.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt?