< >
Annonse:

Hvordan spare porto ved å fjerne frimerker fra brukte konvolutter

Hvordan spare porto ved å fjerne frimerker fra brukte konvolutter Posten Norge trenger nok alle inntektene de kan få for å opprettholde driften sin. Likevel skjer det stadig oftere at brev sendes med frimerker som ikke stemples. Hvorfor ikke bruke disse frimerkene en gang til? Her finner du den enkle bruksanvisningen til hvordan du fjerner et frimerke fra konvolutten. Trykk her for å besøke »

Se video!

Dersom du heller vil se dette tipset utført av Gjerrigknarken sjøl, kan du jo ta en kikk på videoen nedenfor:

1. Samle sammen alle frimerkene

En god gjerrigknark sparer selvsagt både tid, vann og ressurser. Du gjør ikke denne jobben med ett enkelt frimerke, men tar et jafs når du likeså godt er i gang.

2. Klipp ut frimerkene

Finn frem konvoluttene og en god saks. Klipp så rundt frimerkene, selvsagt uten å komme borti selve merket. Vi ønsker jo ikke at Posten skal begynne å «gnåle»!

3. Legg frimerkene i bløt

Legg frimerkene i vann i 15 til 20 minutter – vi sverger til lunkent vann. Andre bruker kaldt vann dersom de er på jakt etter brukte frimerker og vil sikre seg at stempelet holder seg synlig. Vi er derimot bare glade dersom et eventuelt stempel forsvinner.

4. Tørk frimerkene

Når du har fisket opp frimerkene fra vannet og kanskje hjulpet litt til for å bli kvitt papiret rundt frimerkene, er det på tide å tørke de små, verdifulle papirbitene. Legg dem derfor på en rist med tørkepapir under. Siden det kan være kjekt å bruke natten til hjelp for å tørke frimerkene, anbefaler vi like gjerne å bruke den kalde stekeovnen. Bare ikke glem å ta ut frimerkene når du skal steke rundstykker neste morgen!

5. Press frimerkene

Du vil fort se at frimerkene kan se litt «brukte» ut når du har tørket dem. Da får vi endelig bruk for leksikonet som støver ned i bokhyllen – legg dem til press en god stund!

6. Gjenbruk av frimerker

Husk å ha en limstift tilgjengelig så du får limt frimerket på konvolutten eller postkortet.

Hva er vitsen med å fjerne det ubrukte frimerket fra en konvolutt? Vel, for det første sparer du jo penger. For det andre er gjenbruk en god ting for både lommeboka og miljøet.

Men har du tenkt at du kan glede familie og slekt (særlig de eldre…) med noen ord på et bilde eller et postkort som du har liggende i skuffen? Bruk frimerkene og gled noen andre!

Takk til gjerrigknarken Gard for å minne oss på et godt, gammel triks.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt?