< >
Annonse:

NRK julekalender 2013: Jul i Svingen

NRK julekalender 2013: Jul i Svingen Dersom du har fulgt Gjerrigknarken i flere år, vet du at jeg elsker julekalendere: både på TV og på internett. Selv om ungene mine er blitt store, gleder vi oss allerede til NRK sin julekalender i desember 2013 - Jul i Svingen. Trykk her for å besøke »

Jul i Svingen gikk første gang på tv-skjermen i 2006 og ble populær, selv om den nok ikke kan slå populariteten til klassikeren Jul i Skomakergata. Jul i Svingen ble vist igjen i 2009 på NRK.

Hva skjer i Jul i Svingen – NRKs julekalender i 2013?

I Jul i Svingen møter vi Linus og vennene hans. I Svingen skjer det mye i desember, både vanlige juleting, men også mer spesielle saker.

Barna feirer Luciadagen, den årlige skistafetten går av stabelen, det konkurreres om hvem som kan finne den fineste julegrana, det bakes enorme mengder pepperkaker, barna går julebukk, de redder en påkjørt rev og de bygger en snøborg og havner i skikkelig bråk med Sletta-gjengen.

Jul i Svingen gjør sitt til at julestemningen brer seg etter hvert som desember skrider frem. Kanskje du opplever det samme som oss, for hver dag som går blir det mer og mer jul etter hvert som sendingene vises?

Musikken i Jul i Svingen er forresten også veldig fin, ikke sant? Den er skrevet av Odd Nordstoga.

Andre julekalendere som er verdt å huske

Andre tv-stasjoner har jo opp gjennom årene også vist julekalendere i påvente av jul, men det er noe spesielt ved adventskalenderne som går på lufta via NRK. Kanskje har det med juletradisjoner å gjøre, i alle fall har jeg hengt med på de fleste fjernsynsjulekalenderne helt siden Jul i Skomakergata gikk på lufta i 1979.

Husker du de andre julekalenderne som har blitt vist? Teodors julekalender, Jul på Sesam Stasjon, Amalies Jul, Jul i Blåfjell og Jul på Månetoppen. Alle disse adventskalenderne gir julestemning for store og små og er bygd opp på samme lesten – det skjer ting, men alt ender godt.

The Julekalender ble vist på TV i 1994 og ble umiddelbart en kjempesuksess, i alle fall blant ungdom og voksne. Den var ganske så annerledes enn de tradisjonelle julekalenderne til NRK. I dag husker vi nok best The Julekalender på grunn av de morsomme ordtakene til både potetbonden og til nissene og ikke minst at nissene snakker norwenglish - en blanding av norsk og engelsk.

Gled deg til årets julekalender

I skrivende stund er det mørkt og trist ute, det får meg til å glede meg til en hvit årstid da lyset er spesielt og snøen ligger på marken. Det er ingen ordentlig desember uten NRK sin julekalender. Hva med deg, gleder du deg også?

Tilbyder: NRK
💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune: