< >
Annonse:

9 smarte sparetips for småbarnsforeldre

9 smarte sparetips for småbarnsforeldre Ferske småbarnsforeldre blir ofte overrasket over hvor mye penger som forsvinner ut av lommeboka sammenlignet med tidligere. Når hverdagen slår inn og begeistrede venner og familiemedlemmer ikke lenger kommer med kjekke gaver, er det på tide å se på de små tingene som kan spare deg for noen kroner. Trykk her for å besøke »

Nedenfor finner du enkle tips for deg som har små barn av den yngste sorten, men du har kanskje flere tips å komme med? Kommenter nedenfor, er du snill, så er du med på å hjelpe andre småbarnsmødre og –fedre som gjerne sparer ei krone her og ei krone der.

Tips #1: Dopapiret skal voktes

Plasser dopapirholderen høyt nok til at rabbagasten din ikke rekker opp og begynner å dra. Små barn og dopapir hører sammen og gir derfor et høyt forbruk.

Og det vil du vel ikke ha?

Tips #2: Kjøp billige bleier

Billige bleier fungerer like godt som dyre bleier. Ikke vær skeptisk til å prøve og feile for å finne den beste (og billigste varianten) for din gullunge. Sjekk for all del tester som f.eks. denne, men prøv deg frem.

Ikke glem at butikkjedene har forskjellige bleiedealer. Les min artikkel om Bleiekrigen - fint om du kan hjelpe meg å oppdatere den, forresten.

Tips #3: Potetmel til stumpen

Hvorfor småbarnsforeldre kjøper dyrt talkumpudder for å pudre små barnestumper, har jeg aldri skjønt. Potetmel fungerer da utmerket? 

Potetmel suger til seg fuktighet, noe som er den viktigste årsaken til gnisninger og sår hud. Se f.eks. denne bloggen for slike og andre tips.

Sparetips for småbarnsforeldre

Tips #4: Bleiedunk ja, bleieposer nei

En slik søppeldunk til bleier får du ofte gratis, f.eks. her. Men ikke la deg lure!

Har du sjekket prisene på de spesielle bleieposene du må kjøpe i etterkant? Du kan spare mye penger på billig "refill" til bleiebøtter.

Tips #5: Kjøp eller få bruk barnevogn

Babyen trenger ikke en ny vogn for å oppleve verden eller sove godt ute.

Barnet ditt bryr seg "midt i panna" om den sover i en gammel Simo-vogn eller i en skinnende hvit barnevogn fra Emmaljunga. Kan den trilles, er den bra nok.

Spør venner og bekjente eller sjekk f.eks. Finn.no. Kanskje du til og med finner en okay vogn på Gis bort-sidene der (i skrivende fant jeg ca. 30 vogner som gis bort helt gratis).

Tips #6: Tisselaken er nyttig

Kjøp tisselaken først som sist - det er neppe som mange får slikt i gave fra vennene sine uansett? 

Selv om babyen din bruker bleier, så er det ikke til å unngå at det skjer ulykker dersom du f.eks. tar et kjapt bleieskift i senga.

Du skåner madrasser og sengetøy (og unngår unødig vask) ved å ha et tisselaken. Og det behøver ikke koste all verdens, som du kan lese i denne testen.

Tips #7: Begrens leketøyene - bruk det du har

Det er ikke nødvendig å gå amok i nærmeste leketøysforretning bare fordi du har en liten krabat som smiler til deg. Du vet like godt som meg at en slikkepott og et grytelokk er perfekt for småtrollet ditt!

Har du fått mange babyleker? Selg unna halvparten av lekene, de fleste småbarn nøyer seg med å plukke pynten ned fra hyller og bord, trekke ut bæreposene fra skuffen og tømme alle skap.

Tips #8: Unngå unødig nettshopping

Når barnet sover, må du gjerne få unnagjort husarbeid og surfe litt på nett. Men det er vel ikke nødvendig å drive impulskjøp samtidig. Finner du gode tilbud, notér deg det og vent med avgjørelsen til du er uthvilt og klar i toppen! Småbarnsforeldre lider vel ofte av søvnmangel?

Tips #9: Bestill gratis babypakker

Produsenter og butikker er veldig interessert i småbarnsforeldre. Det kan du utnytte. Bestill gratis babypakker - du finner en oversikt her.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:

Fatal error: Using $this when not in object context in /home/gjerri98/www/_v2/classes/CategoryPage.class.php on line 236