< >
Annonse:

Betaler du med feil kort? Da jubler butikken og/eller banken din...

Betaler du med feil kort? Da jubler butikken og/eller banken din... Synes du det er greit å gi bort ekstra penger til butikken eller banken din? Satt på spissen er det det som skjer HVER GANG du betaler med et debetkort eller et kredittkort uten fordeler, enten det er på nett eller på matbutikken.

Her følger forklaringen på hvorfor både kjøpmann og bank jubler - og ikke minst hva du selv kan gjøre for å slippe å betale deres spleiselag.

Butikken jubler når du betaler med debetkort

Visste du at HVER GANG du betaler for en vare eller en tjeneste i butikk eller på internett så avhenger lønnsomheten til handelsstedet av hva slags betalingskort du bruker?

Svært mange salgssteder har derfor tatt høyde for at du betaler med et «dyrt» kredittkort ved å øke prisene sine – og de kundene som betaler med et «billigkort» (debetkort med eller uten BankAxept) sitter derfor igjen med en mindre kake, i form av tapte fordeler, etter at handelen er gjennomført - sammenlignet med andre kunder. Handelsstedet derimot jubler fordi du er en ekstra lønnsom kunde.

Og banken jubler når du bruker kredittkort UTEN fordeler

De som bruker kredittkort får igjen ulike typer fordeler fra banken/kortutstederen i form av bonus, cashback, forsikringer og rabatter - og dette har selvfølgelig en kostnad for banken/korutstederen.

De som bruker kredittkort som IKKE har noen fordeler knyttet til seg får derimot ingenting igjen. Og mange av de tradisjonelle spare- og dagligbankene er sleipe når det kommer til å prakke kort med få eller ingen fordeler på kundene sine…

Hva skjer med de «ekstra pengene» du betaler?

Betaler du med et debetkort går som nevnt de "ekstra pengene" du betaler på butikken til kjøpmannen/handelsstedet. Bruker du kredittkort går de "ekstra pengene" forbundet med kredittkortbetalinger som salgsstedet må gi videre til banken/kortutstederne til å dekke ulike fordelsordninger som de som bruker kredittkort (forhåpentligvis) har; dette dreier seg som oftest om forsikringer samt ulike former for bonus, rabatter og cashback.

Hvor mye av de "ekstra pengene" som går tilbake til kunden i form av fordeler og hvor mye banken/kortutstederen beholder i profitt varierer av hvor gode fordeler du har.

Hva kan du gjøre for å få «din del» av kaken?

Forbrukere med kontroll på økonomien og som betaler hele kredittkortregningene i tide kan sørge for å få mest mulig igjen ved å bruke et kredittkort med best mulig fordeler / fordeler som passer ens egne behov.

Under er eksempler på kredittkort MED FORDELER som det går an å vurdere. Legg merke til at ingen/få av disse kortene er tilknyttet kjente spare- og dagligbanker. Kortene har annonselenker og ikke listet i noen bestemt rekkefølge:

1. Ikano Visa

Med Ikano Visa kredittkort får du 2 % rabatt på dagligvarer hele året, uansett hvilken kjede du velger å handle hos. Du får også 2 % rabatt på alt du handler hos Shell i Norge. På toppen av dette er reise- og avbestillingsforsikring inkludert - samt tankefeilforsikring. Ikano Visa opererer ikke med faste gebyrer.

Les mer her »

Eksempel ved utsatt betaling: 15 000 kr o/12 md gir eff. rente 24,55 %, kostnad 2 001 kr, totalt 17 001 kr.

2. Bank Norwegian kredittkort

Gjennom betaling med dette kortet kan du opptjene CashPoints du kan bruke til å kjøpe flyreiser hos Norwegian. En annen fordel er at kortet ikke opererer med kontantuttaksgebyr i utlandet (noe flere andre kort har) og det har reiseforsikring inkludert. Kortet har ingen faste gebyrer og tilbyr opptil 6 ukers rentefri betalingsutsettelse.

Les mer her »

Eksempel ved utsatt betaling: Effektiv rente 24,4 %, 15 000 kroner over 1 år. Kostnad: 1 849 kroner. Total: 16 849 kroner.

3. TF Bank Mastercard

Dette kredittkortet gir deg reiseforsikring og et fordelsprogram med opptil 30% rabatt på hundrevis av butikker/nettbutikker inkludert. I fordelsprogrammet får du inntil 30% rabatt på en rekke unike steder over hele landet og det inkluderer alt fra hoteller, leiebil og bespisning til shopping og underholdning. Kortet har ingen gebyrer ved ordinær bruk.

Les mer her »

Eksempel ved utsatt betaling: Eff. Rente 26,69% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 337 totalt kr. 28 337

4. Santander Flexi Visa

Dette kredittkortet gir deg 4% bonus på en varekategori du bestemmer selv: klær og sko, elektronikk, sportsutstyr, flyreiser eller drivstoff. Bonuspengene utbetales automatisk til din kortkonto månedlig og du kan bytte bonuskategori en gang per måned. I tillegg kan du få ekstra rabatt og/eller cashback hos enkelte utvalgte butikker og nettbutikker. Kortet har ingen faste gebyrer.

Les mer her »

Eksempel ved utsatt betaling: Eff.rente 24,6 %, kr 35 000 o/12 mnd. Kostnad kr 4 349. Totalt kr 39 349.

OBS: Betaler du ikke HELE kredittkortregningen din på forfall vil gevinsten du får ved å bruke kredittkort fort falle bort i form av renter. Så dette tipset passer for dem som har kontroll på økonomien sin og betaler kredittkortregningene i sine i tide!

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune: