< >
🐇 TIPS: Bli med i påskekonkurransen min - vinn snop og flaxlodd
Annonse:

14 sparetips for deg som vil utenlandsferiere billigst mulig

14 sparetips for deg som vil utenlandsferiere billigst mulig Hva kan du gjøre for å få en eventuell utenlandsferie så billig som mulig, men samtidig uten å sitte igjen med en dårlig feriefølelse i etterkant. Ja, det billigste er å bli hjemme eller besøke familien, men jeg har likevel en rekke tips til deg som planlegger utenlandsferie.

I et tidligere blogginnlegg har jeg snakket varmt for både hjemme- og norgesferie som et billig alternativ til den klassiske «vi slår på stortromma-ferie». Dersom du må eller vil snu på hver krone, er det kanskje ikke slik at ferie er det du tenker på i første omgang engang. Men en vellykket ferie må ikke være rådyr. Med mine sparetips får du mer ferie for pengene.

Sparetips 1: Bedre med en lang ferie enn flere korte

Dersom du planlegger en lengre ferie fremfor flere korte, sparer du dobbelt. Ofte er transportutgiftene til og fra feriestedet høye, og mange ferieoperatører og overnattingssteder tilbyr reduserte priser for enkelte forlengingsdager og ekstra ferieuker.

Sparetips 2: Skoleferiene er ekstra dyre

Flyselskaper, hoteller og reiseselskaper er flinke til å følge med på skolerutene. Har du mulighet til å reise utenom hovedsesongen, kan du spare utrolig mye.

Mange kommuner ønsker ikke at skolebarna skal reise utenom feriene, men det er fortsatt mulig å få til – kanskje du til og med kan komme opp med et forsvarlig pedagogisk opplegg som virker mer troverdig enn å lese norskboka på stranda?

Sparetips 3: Velg et billig ferieland

Du kan spare mange tusen kroner på å velge riktig feriemål. Reiser du for eksempel til Øst-Europa, kan det være mye penger å spare.

Land som Makedonia, Romania, Bulgaria og Polen er billige land å feriere i.

Sparetips 4: Fleksible reisedager

Dersom dere er fleksible når det gjelder reisedagene, kan det være mye penger å spare. Sjekk prisene litt før og etter når du egentlig hadde tenkt å reise, så kan du kjapt se at både fly, hotell og pakketurer er betraktelig billigere.

Sparetips 5: Last minute eller planlegging lang tid i forveien?

Både planlegging lang tid i forveien eller last minute booking kan spare deg for mange penger. Både dersom du er svært tidlig ute med booking eller svært sent, kan det være gode rabatter å få.

Det verste er å booke sommerferien i mai eller juni, da suger reiseselskapene penger ut av lommeboka di – fordi de antar at du er desperat.

Sparetips 6: Bruk nettet og sammenlign priser

De færreste av oss bruker vel et gammeldags reisebyrå for å bestille ferieturen, men mange bestiller pakketurer fra de store kjente aktørene. Vet du hvor du har lyst til å reise, bør du bli flinkere til å sammenligne priser og velge en grei tur eller hotell som ikke koster skjorta eller lover mer enn du tror de kan holde.

Det er også verdt å merke seg at charteroperatørene gjerne har veldig gode avtaler hva angår pris med hotellene de samarbeider med. Så husk på å sammenlikne samlet pris for reisen din, inklusiv fly og overnatting, - ikke kun hver for seg. I blant lønner det seg å bestille en «pakke» - andre ganger så lønner det seg å bestille hver for seg.

Sparetips 7: All-inclusive eller halvpensjon

Mange synes det er så praktisk med all-inclusive som inkluderer frokost, middag, snacks, litt drikke og kveldsmat. Dersom du vet at du kommer til å benytte deg av det meste av disse mattilbudene, kan det lønne seg. Men har du tenkt å leie bil og farte mye rundt eller være sportslig aktiv, er det kanskje like greit å gå for et halvpensjonstilbud som bare inkluderer frokost?

Merk at de aller billigste hotellprisene gjerne ikke inkluderer frokost i det hele tatt. Det kan føles som en ubetydelig ting ved bestilling, men er man en hel familie på tur – som skal spise frokost «ute» over flere dager, så kan dette bli en vesentlig kostnad!

Sparetips 8: Spar penger ved å velge en annen flyplass å fly fra

Alt etter som hvor man bor i landet vårt, kan det være lønnsomt å velge en annen flyplass enn den vanlige dersom du skal fly et sted. Kanskje dere kan fly fra Gøteborg, Billund og spare penger på den måten?

Sparetips 9: Ikke gå ut fra at billigflyselskapene alltid er billigst

De fleste antar at billigselskaper som Norwegian og Ryanair tar deg til reisemålet billigere enn de andre, men det behøver faktisk ikke være slik. Sammenlign priser og husk å ta med gebyrer, koffertpriser og slikt for å få riktig pris for deg og familien din.

Glem heller ikke å undersøke alternative transportmetoder som tog, buss og båt i de tilfeller dette er en praktisk mulighet.

Sparetips 10: Prøv boligbytte eller Airbnb

Det er ikke alltid at hotellferie er det du ønsker, er det vel? Har du om boligbytte? Det er faktisk slik at mange som bor i typiske sydenferieland kan tenke seg å oppleve Norge og norsk natur, og dermed kan det være mye å spare på å bytte bolig med andre. Dersom du bruker tjenester som for eksempel Boligbytte.com og planlegger i god tid, kan dette bli en opplevelse for deg og familien din.

En annen måte å skaffe seg billig overnatting på er å booke via Airbnb – mange i inn- og utland bruker Airbnb for å leie ut leiligheter og hus – og det kan jo gjøre at du sparer en hel del!

Sparetips 11: Vurder hostel og ungdomsherberge

Det er ikke slik lenger at ungdomsherberger betyr køyesenger i store sovesaler, så dersom du er litt fleksibel på luksusen du ønsker, bør du absolutt vurdere et overnattingssted som har litt lavere stjernestatus.

Sparetips 11: Skal du leie bil bør du vurdere å bestille på forhånd

Hvis dere planlegger å leie bil for å reise en del rundt flere dager, kan det være mest lønnsomt å bestille i god tid før ferien. Bestemmer du deg sent på selve feriestedet, kan det være vanskelig å sammenligne priser og unngå å bli lurt til å betale mer enn du burde.

Husk også at det kan være spennende å bruke offentlig transport på feriestedet, som oftest koster det nesten ingenting. I storbyer er det kjekt å bruke slike hopp av og på-busser for å se mest mulig av severdigheter – de færrest av oss vil vel kjøre rundt i et ukjent, kaotisk trafikkbilde? Kanskje det til og med er billigere å bruke taxi enn å leie bil selv?

Sparetips 12: Besøk gratis attraksjoner på feriestedet

Dersom du vil oppleve noe annet enn sol og strand, kan det jo være en ide å sjekke om historiske steder eller museer har gratisdager – så slipper du å bruke de kronene.

Sparetips 13: Kjøp med deg mat og drikke til rommet

Mange hotell liker ikke at folk tar med seg mat og drikke på rommene, men det er neppe noe de slår ned på. Minibaren og room service er ikke akkurat billige greier for deg som vil spare noen kroner.

Har du hotell uten frokost inkludert, så er det aller billigste å kjøpe med neste dags frokost fra et supermarked og spise den på rommet – fremfor å stikke på café eller et annet frokoststed for å spise.

Sparetips 14: Det er lov å bli hjemme

Det er ikke slik at man må reise på ferie for å slappe av – ei heller må man reise på 1-2 sydenturer hvert eneste år. Ikke bry deg om hva andre forteller om av fantastiske opplevelser, de kan dere faktisk også oppleve hjemme, hos familie eller på fjellet i telt.

Har du et godt tips til hva du kan gjøre for å gjøre en utenlandsferie billigst mulig? Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet og fortell.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt innen gjerrigknarkens blogg?