< >
🎅 TIPS: Vinn iPhone 16 Pro, Playstation 5, flaxlodd og sjokolade i Gjerrigknarkens Julekalender! Sjekk også min store oversikt over gavmilde julekalendere med flotte premier!
Annonse:

Bruk gjerrigknark-triks på din lokale bensinstasjon

Bruk gjerrigknark-triks på din lokale bensinstasjon Mange spør meg om hvordan man kan utnytte fordels- og rabattkort for å betale mindre for drivstoff - det er dyrt nok som det er! Her får du rådene mine for å spare penger på drivstoff.

To hovedmåter å spare penger på drivstoff på

Som du kanskje husker fra innlegget Slik sparer du penger på drivstoff, så er det to hovedmåter å spare penger på drivstoff på:

1) Forbruke mindre drivstoff: Gjennom å bruke bilen mindre, kjøre kortere og å kjøre på en drivstofføkonomisk måte.

2) Betale mindre for drivstoffet en faktisk bruker: Benytte seg av fordels- og rabattkort, samt fylle på tidspunkter av uken som er billigere enn andre

I denne artikkelen skal jeg fortelle hvordan du utnytter fordels- og rabattkort best mulig. Jeg gir deg både konkrete tips til kort og ordninger, men enda viktigere: hvordan du går frem!

Ikke kjør land og strand rundt for å fylle rimeligst mulig

Det er vanskelig å finne ut hvor man skal fylle for å spare mest mulig, så mitt første råd er faktisk enkelt: Ikke kjør land og strand rundt for å fylle rimelig – da går vinninga fort opp i spinninga. Som hovedregel bør du bruke dine nærmeste stasjoner, men bruke dem når de er billigst mulig og selvsagt benytte ulike ordninger for mest mulig ekstra rabatt!

Innsparingsmuligheter hos de forskjellige kjedene

Jeg har forsøkt å sette sammen de enkleste og mest praktiske tipsene som ikke krever all verdens av deg som forbruker - når du oppsøker de forskjellige kjedene for å fylle drivstoff.

Om du vet om ytterligere ordninger som gjør at du kan spare; nøl ikke med å legge dette inn som en kommentar, til glede for andre og til hjelp for meg.

Hvordan spare mest mulig på SHELL

Jeg betaler aldri fullpris for drivstoffet til bilen min. På min nærmeste stasjon, gleder jeg både egen lommebok og de lokale folkene som driver stasjonen. Jeg pleier å bruke Shell sitt Mastercard når jeg fyller - for det gir meg fast rabatt, og jeg vil jo ikke betale mer enn jeg må.

Ved bruk av dette kortet får jeg 40 øre Trumf-bonus på hver liter jeg fyller. Har du ikke et slikt kort, er det smart å skaffe seg et.

Skikkelig lønnsomt hvis du for eksempel har tenkt deg på bilferie, med lange strekninger å kjøre… på slike turer kan du også være litt taktisk med akkurat hvor du fyller ;)

I motsetning til en del andre kort er det INGEN øvre grense for hvor mye rabatt du kan samle opp via dette kortet per år. Du kan hente ut så mye du vil! Trumf-bonusen tar jeg forresten ut med jevne mellomrom – og så overfører pengene til min vanlige bankkonto.

Hvordan går jeg så konkret frem for å få rabatt:

Det er enkelt: Når jeg har kortet i lomma (jeg har alltid alle bensinkortene mine tilgjengelig), er det bare å dra det i automaten eller inne ved kassa. Husk også at du får 1% rabatt på andre kjøp enn drivstoff på Shell-stasjoner.

En annen mulighet for å få billigere drivstoff på Shell er å bruke Trumf-kortet – da får du 30 øre i rabatt per liter. Enten kan du dra Trumf-kortet før du benytter ditt vanlige bankkort eller du kan knytte bankkortet ditt til Trumf-systemet. Det siste er nok det enkleste, så slipper du å huske på å gjøre begge deler.

Noen vil kanskje si at man ikke må finne på å fylle på Shell, det er jo så dyrt. Men husk at prisene varierer etter konkurransen – særlig er det viktig å fylle på riktige tidspunkt i uken.

Og jeg har selvsagt funnet ut når det er billigst her på min lokale stasjon, siden det uansett ikke vil lønne seg for meg å kjøre en mye lengre distanse for å fylle på en billigstasjon.

Et lite NB: Dersom du har en Shell Express-stasjon i nærheten (det finnes noen av dem i Østlandsområdet), får du kun Trumf-rabatt dersom du bruker Shell Mastercard.

Hvordan spare mest mulig på ESSO

Fyller du på ESSO eller ESSO Express, bør du benytte deg av et kredittkort kalt «365 Direkte». Da får du nemlig 34 øre rabatt per liter og i tillegg 3,65% rabatt (på andre stasjoner får du 2% rabatt med dette kortet). Ved en pumpepris på ca. 14 kroner, får du da ca 85 øre rabatt når du fyller på ESSO-stasjoner.

Jeg pleier alltid å benytte anledning til å fylle med 365-kortet når jeg er «nerafor» mot Drammens-kanten (som folk her i området sier). Men selvsagt sjekker jeg prisene!

365 Direkte har en maks rabatt i året på 2 000 kroner, så det bør du ta i betraktning, men det holder kanskje for de fleste av oss? Du bruker nemlig ikke opp rabatten før du har fylt ca en full tank per uke i et helt år....

Hvordan spare mest mulig på Circle K / STATOIL

Alle har vel fått med seg at Statoil-stasjonene nå skifter navn til Circle K, men rabattene fra tidligere fortsetter som før:

Dersom du fyller på en Statoil, Circle K, Best eller 1-2-3 automater, er det flere muligheter å sikre seg noen ekstra øre rabatt. Hvis du har Circle K/Statoil Mastercard får du 30 øre rabatt fra første liter, og fyller du for over 2500 liter i løpet av 12 måneder, økes rabatten til 40 øre.

En annen mulighet er å få 20 øre rabatt ved å knytte ditt vanlige bankkort til Extra Club fordelsprogrammet. Det er også mulig å bruke Circle K personkort (tidligere Statoil personkort) og få 30 øre rabatt. Det kortet fungerer som et kredittkort, men kan bare brukes på Statoil/Best/1-2-3/Circle K-stasjoner.

Hvis du fyller mer enn 1000 liter i året, får du forresten påfyll-kaffekoppen deres gratis.

Statoil/Circle K har også samarbeid med en rekke organisasjoner og forbund som gir rabatter, alt fra Bondelaget, Legeforeningen til Norsk Familieøkonomi og NAF. Sjekk medlemsfordelene der du evt. er medlem!

Hvordan spare mest mulig på Uno-X automatstasjoner

Tidligere hadde Uno-X et bonuskort som ga ekstra rabatt, men det har de dessverre kutta ut. Det finnes fortsatt et eget kredittkort (YX Visa) som gir 35 øre, men det er ofte like greit å bruke 365 Direkte (2% rabatt) eller et kort som heter «Flexi VISA» (4% rabatt).

Flexi VISA er et kredittkort der du kan velge mellom forskjellige bonuskategorier (bensin, klær og sko, sportsutstyr, flyreiser og elektronikk) hvor du får 4% bonus på kjøp. Du kan skifte «rabattkategori» hver måned, men jeg holder det konstant på drivstoff.

Kortet har en maks bonus på 200 kr per måned og 2000 kr per år.

Hvordan spare mest mulig på ST1

En del steder på Østlandet finnes også bensinstasjonkjeden ST1. De har også sitt eget kort, men det er ingen rabatt knyttet til det. Derfor er det også her mest lønnsomt å bruke kortene «365 Direkte» eller nevnte «Flexi VISA».

Kort sammenfattet om rabattmuligheter hos bensinstasjonkjedene

Som du kanskje har skjønt, er det vanskelig å holde rede på alle mulighetene som finnes for å få rabatter hos de forskjellige kjedene som selger drivstoff.

Derfor har jeg satt opp noen enkle regler du kan og bør følge, som alltid vil gi deg en god del rabatt:

1) Kredittkort er den korttypen som gir best rabatt, men bruk de kun om du er disiplinert og betaler regningene i tide.

2) Ha flere bensinkort tilgjengelig i lommeboka. Så er de klare uansett hvilken kjede du skal fylle på, det er nemlig ikke lett å planlegge når og hvor man skal fylle!

3) Ikke la deg styre til å kjøre omveier, eller velge enkeltstasjoner «unaturlig» på grunn av kjedespesifikke ordninger.

4) Det er lett å glemme å bruke kortene selv om du har dem liggende i lommeboka, så husk på å være bevisst på hvordan du skal betale, og tenk igjennom hvilket kort du skal bruke allerede når du kjører inn på stasjonen!

For de ulike kjedene er følgende enkle regler det beste å følge:

5) Skaff deg Shell sitt eget Mastercard og bruk det på SHELL-stasjoner når tilbudene der er best (som f.eks. nå i sommer, for nye kunder)

6) På ESSO-stasjoner lønner det seg å bruke 365 Direkte-kortet.

7) På andre stasjoner bruker jeg selv 365 Direkte eller eventuelt Flexi VISA, de gir meg alltid rabatt.

Men husk nå for all på dette ang. kredittkort:

De fleste av tipsene jeg har kommet med nå omhandler bruk av kredittkort - og det krever dermed også at du er disiplinert i bruken av dem for at ikke vinninga skal gå opp i spinninga. Som jeg pleier å si: «Har du ikke orden i sysakene, skal du heller ikke skaffe deg kredittkort», selv om det er for å spare penger!

I et tidligere blogginnlegg har jeg skrevet om mine beste tips til vettug kredittkortbruk. Ta gjerne en kikk på den. Det viktigste rådet kommer uansett her:

Har du først skaffet ett eller flere av disse kortene, er det EN regel som er hellig som ALDRI skal brytes: Betal ALLTID hele beløpet du skylder (på hvert kort) innen forfall. Om du ikke gjør dette, så må du betale renter, og da gir du potensielt fra deg alt du sparte og kanskje til og med mer til kortutstederen.

Om du tenker at «det er ikke så farlig om jeg ikke betaler» denne måneden, vil jeg at du skal se igjennom «regneeksemplene» jeg har lagt nederst i denne artikkelen.

Det vil forhåpentligvis få deg til å få øynene opp for hva et slikt kort kan koste deg over tid, dersom du ikke passer på å betale i tide – om du ikke allerede var klar over det.

365 Direkte: Eff. rente 25,53 %, 15.000 o/12 mnd. Totalt 16 929.

Shell Mastercard: Eff.rente 26,05%, 15.000 o/12 mnd. Totalt 17 138.

Flexi Visa: Eff.rente 24,6 %, kr 35 000 o/12 mnd. Kostnad kr 4 349. Totalt kr 39 349

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune: