< >
Annonse:

Slik fikser du deg enkelt penger fra staten for å gjøre noe morsomt

Slik fikser du deg enkelt penger fra staten for å gjøre noe morsomt Mangler du og vennene dine penger for å finne på noe gøy? Det er faktisk fint mulig å få støtte fra staten til alle mulige aktiviteter, så lenge minst 1/3 av gjengen er under 26 år. Her er oppskriften for hvordan du enkelt fikser penger fra det offentlige. Trykk her for å besøke »

Det høres kanskje for godt ut til å være sant, men dette er faktisk tilfelle. Dersom du får med deg noen venner, kan du enkelt få penger fra støtteordningen Frifond til å gjøre noe gøy sammen med andre.

Her er fremgangsmåten for å få penger fra det offentlige:

1. Samle noen venner

Dere må til sammen være minst tre personer for å få støtte fra Frifond, og minst en tredjedel av dere må være under 26. Det burde vel være enkelt?

2. Finn ut hva dere vil gjøre

Fotballdag? Volleyball? Bygge skaterampe? Svømme? Tur i skogen? Det meste kan få støtte, så lenge dere arrangerer det selv og det skjer i kommunen dere bor i. Det finnes svært få begrensninger.

3. Finn ut hva dere trenger og hvor mye det koster

Hvis dere skal spise mat, bruke utstyr og leie bane så koster alt dette penger. Finn ut hvor mye det koster og lag et lite budsjett. Hvor mye det koster å leie en bane kan variere veldig, så det er lurt å kontakte de dere tenker å leie av og spørre. Budsjettet trenger ikke være komplisert. Her er et eksempel:

Utgifter

Leie bane (2 dager, 6000 kr per dag) = 12 000 kr

Mat (20 pizzaer, 200 kr per pizza) = 4 000 kr

Inntekter

Frifond barn og unge 16 000 kr

4. Send inn søknad til Frifond

Å sende søknad til Frifond er en steg for steg-prosess der du fyller ut feltene på nettsiden, noe som ikke tar veldig lang tid. Dere må fortelle litt om dere selv, hva dere skal gjøre, og fylle inn budsjettet.

Maks 5 uker etter at dere har søkt får dere svar. Hvis søknaden til slutt ser grei ut, blir den godkjent, og pengene blir utbetalt etter kort tid.

5. Gjennomfør aktiviteten

Gjør det dere har planlagt å gjøre! Spill fotball på en kjempefin bane, gå på tur og spis gratis is eller bygg den nye skaterampen deres. Dersom det blir noen endringer underveis er det lurt at dere sender en melding om dette til Frifond. Husk å ta vare på kvitteringene for alt dere kjøper!

6. Lever rapport og kvitteringer

Etter at dere er ferdig med aktiviteten, må dere logge inn igjen og levere rapport der dere forteller hva dere har gjort.

Det er viktig at dere tar vare på alle kvitteringene for det dere har kjøpt og sender bilde av dem. På den måten vet Frifond at pengene har blitt brukt som avtalt.

Foto: Unsplash

Tilbyder: Frifond
💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune: