TIPS: Vinn iPhone XS, Playstation Pro, Ipad, flaxlodd og sjokolade i Gjerrigknarkens Julekalender!

Nå kan du gjenvinne dine Dolce Gusto-kapsler

Foto: Nestlé
Foto: Nestlé
Har du en Dolce Gusto-kaffemaskin og ergret deg over at alle kapslene bare kastes i søpla? Nå lanserer Nestlé et partnerskap med TerraCycle som gjør det mulig for forbrukere over hele landet å gjenvinne NESCAFÉ® Dolce Gusto®-kapsler. Dermed legges det til rette for mindre plastavfall og økt bærekraft.

NESCAFÉ® Dolce Gusto® har gått sammen med gjenvinningsekspertene TerraCycle for å lansere et gjenvinningsprogram for Dolce Gusto-kapsler i Norge.Det nye programmet gjør det for første gang mulig å gjenvinne slike kaffekapsler gratis i hele Norge, samtidig kan du som kaffedrikker bidra med midler til skoler, veldedige organisasjoner eller andre allmennyttige formål etter eget ønske.

- Dessverre har vi manglet tilfredsstillende infrastruktur for å gjenvinne blandet plast her i Norge, og majoriteten av kaffekapslene har derfor blitt kastet og brent med ordinært restavfall. Vi er derfor stolte av å sammen med TerraCycle lansere et nytt gjenvinningsprogram for Dolce Gusto-kapsler, sier Tanja Serup fra NESCAFÉ Dolce Gusto NORDICS i en pressemelding.

Alle kan nå gjenvinne NESCAFÉ® Dolce Gusto-kapsler gratis. På www.terracycle.no kan man registrere seg, enten som privatpersoner - eller man kan registrere et offentlig sted som er synlig på TerraCycle-kartet som et nytt oppsamlingspunkt for flere. TerraCycle belønner forsendelser over 1 kg (rundt 40 kapsler) med en donasjon på 10 øre per kapsel til et allmennyttig formål senderen selv velger. Ved å gjenvinne for eksempel 100 000 kapsler, forblir 2,5 tonn materiale innenfor sirkulærøkonomien, mens 10 000 kroner samles inn til allmennyttige formål.

- Vi oppfordrer folk til å gjenvinne Dolce Gusto-kapsler, ikke bare for å gi materialet nytt liv, men også for å samle inn midler til noen som trenger det, sier Tanja Serup.

Kaffekapsler er en kompleks blanding av materialer som kaffe, plast og aluminium. Derfor har de tradisjonelt blitt brent istedenfor gjenvunnet her i Norge. Å gjenvinne kaffekapslene er derimot mer bærekraftig enn å brenne dem, og gjenvunnet materiale kan få nytt liv som reduserer behovet for å lage ny plast - som er mye bedre for miljøet.

TerraCycle er verdens ledende eksperter på å gjenvinne komplekse materialer fra blant annet kaffekapsler, tyggegummi og sigarettavfall. Når TerraCycle mottar kapslene, separeres kaffe-, plast- og aluminiumsmaterialene.Kaffen komposteres, plasten smeltes og pelleteres før den blandes med annen plast for å lage nye produkter som slitesterke utendørsmøbler. For eksempel kan gjenvunnet materiale fra rundt 18 000 kaffekapsler brukes til å lage en benk. Aluminiumet gjenvinnes og brukes i for eksempel sykkelrammer eller bokser.

- Vi er glade for å jobbe sammen med en ikonisk merkevare som NESCAFÉ® Dolce Gusto® for å bidra til å gjøre kapslene gjenvinnbare over hele Norge, sier Tom Szaky, administrende direktør i TerraCycle.

For mer informasjon om eller for å registrere deg gratis for NESCAFÉ® Dolce Gustos gjenvinningsprogram, gå til www.terracycle.no.

Aktuelle saker fra den siste tiden: