Ektepar sparte over 150 000 kroner ved å slå av varmen i 10 år

Foto: Dreamstime
Foto: Dreamstime
Nå som strømprisene er rekordhøye, er det mange som leter med lys og lykte etter muligheter for å bruke minst mulig strøm. Men de færreste går like drastisk til verks som ekteparet fra England – de slo av varmeovnene i 10 år og sparte mer enn 150 000 kroner!

- Vår regning for oppvarming pleide å være på ca. 15 000 kroner i året, og ved å slå av varmen har vi spart store summer i løpet av de siste ti årene, forteller pensjonistekteparet Joanne og Jim Bell fra Yelland i Devon.

- Nå føles det ukomfortabelt varmt når jeg er på besøk hos andre, det er rett og slett for varmt for meg, sier Joanne til Sky News. Når det er ekstra kaldt, kler ekteparet på seg ekstra klær og bruker varmeflasker for å holde varmen. I tillegg gjør de så mye som mulig for å være i bevegelse, gå turer osv. – Så ille kan det ikke være, siden ingen av oss har vært syke i alle disse årene, sier paret.

75 år gamle Joanne forteller likevel at dette ikke er å anbefale for alle. Har man små barn eller er plaget med sykdom, bør man ikke gjøre slike drastiske grep for å spare penger.

Ekteparet har vent seg til de lave temperaturene og kommer til å fortsette med sparetiltaket.

Aktuelle saker fra den siste tiden: