Nå kommer postomdeling annenhver dag

Foto: Gjerrigknark.com
Foto: Gjerrigknark.com
Nå endres postomdelingen i Norge slik at post kun skjer annenhver dag. Endringen ble vedtatt av Stortinget i fjor og iverksettes fra 1. juli. Fra og med 7. juli starter Posten med innsparingstiltaket.

- Formålet er å tilpasse tilbudet, slik at folk og næringsliv fortsatt skal ha et godt posttilbud over hele landet, sier avdelingsdirektør Hans Jørgen Enger i Nkom, som har et overordnet tilsyn med postsektoren i Norge, i en uttalelse.

Bakgrunnen for endringer er et enormt fall i brevvolumer de senere år. Ifølge Posten har volumet fra 1999 og frem til i dag falt med 70%. Det betyr at postbudet i gjennomsnitt leverer 3 brev per postkasse i uka.

Hva innebærer endringene for deg?

Mottar du post i postkasse, vil du motta adressert post annenhver dag mandag, onsdag og fredag den ene uka, og tirsdag og torsdag den andre uka. Dette gjelder også der man har landpostbud.

Dersom du har postboks, leveres post alle virkedager (mandag-fredag).

Ifølge Posten jobbes det med å utvikle en løsning hvor du kan søke opp hvilke dager budet kommer til din postkasse.

Avisutdeling vil fortsatt foregå seks dager i uka i hele landet, fra mandag til lørdag. Samferdselsdepartementet inngikk etter anbudskonkurranse avtale med Posten om kjøp av avisomdeling for de ukedager som Posten fra 1. juli ikke vil ha vanlig postomdeling. Dermed sikres utdeling av aviser til abonnenter i områder der bransjens egne bud ikke har utdeling. Det gjelder om lag 15 prosent av aviseksemplarene. Dette skal sikre avisutdeling seks dager i uka til avisabonnenter fram til 30. juni 2022 - heter det i en sak fra Nkom.

Aktuelle saker fra den siste tiden: