Dette søker nordmenn etter i sommer

SØKETOPPLISTEN:
SØKETOPPLISTEN: "Kajakk" er blant tingene det ble søkt mest etter på FINN i juni i år. Foto: Pixabay.
Hagemøbler, sykkel, kajakk og gressklipper blant 10 på topp: - Nordmenn er klare for ferie hjemme, sier Kathrine Opshaug Bakke, bruktmarkedsekspert og leder for FINN torget.

Søk på FINN torget sier mye om etterspørsel blant det norske folk, og ferske tall viser at hagemøbler, sykkel, gressklipper og kajakk er blant ordene på topp 10 listen over mest populære søkeord i juni.

Norgesferie og friluftsliv er - som i fjor - en helt tydelig trend blant nordmenn til sommeren, og telt og kajakk er eksempler på søkeord som har holdt seg populære inn mot årets ferie.

- Selv om det har blitt lettelser på koronarestriksjonene skal nok svært mange av oss tilbringe sommeren hjemme i Norge, og det ser vi på søkeordstatistikken på FINN torget for juni. At hagemøbler, sofa, spisebord, utemøbler og gressklipper er blant ordene på topplisten er et tydelig tegn på at mange tilbringer ferien i egen bopel eller på hytta, og ønsker å gjøre det litt ekstra hyggelig rundt seg, sier Kathrine Opshaug Bakke, bruktmarkedsekspert og leder for FINN torget i en pressemelding.

- Vi synes selvfølgelig det er fantastisk å se at den positive trenden på Torget fortsetter, både når det gjelder trafikk og annonser. I juni i år har vi hatt over 35 millioner besøk, og ser man for eksempel på annonsetall for juni i år sett mot i fjor, er det over 21 prosent økning, noe som viser at folk virkelig har fått opp øynene for gjenbruk.

De mest populære kategoriene på FINN torget akkurat nå er:

1. Møbler og interiør
2. Hage, oppussing, hus
3. Sport og friluftsliv
4. Elektronikk og hvitevarer
5. Klær, kosmetikk og tilbehør

- Hvis man ser på de mest populære kategoriene på FINN torget i juni i år sett opp mot i fjor, så er “klær, kosmetikk og tilbehør” nykommer på topp 5-listen i år. Her har vi hatt en skikkelig vekst de siste månedene, sier Opshaug Bakke.

Toppsøk på FINN torget juni 2021:

1. Hagemøbler
2. Sykkel
3. Sofa
4. Spisebord
5. Kajakk
6. Gressklipper
7. Rolex
8. Utemøbler
9. Kommode
10. Telt

Aktuelle saker fra den siste tiden: