Pantelotteriet: Får tre milliongevinster på to uker

Foto: Gjerrigknark.com
Foto: Gjerrigknark.com
I sommer har sjansen for å bli pantemillionær økt betydelig. Nylig vant to personer toppgevinsten på én million kroner. I løpet av de neste to ukene kommer tre nye milliongevinster.

– Tilfeldighetene har ført til at flere milliongevinster har hopet seg opp. Om to uker er alle loddene i Pantelotteriet solgt ut, før et nytt lotteri begynner. Før det skal tre millioner kroner finne sin vinner, sier Gaute Langdal, daglig leder i Pantelotteriet i en pressemelding.

Siden lotteriet startet i 2008 har 104 personer vunnet toppgevinsten på én million kroner. De siste årene har Pantelotteriet hatt cirka én pantemillionær i måneden. Den ferskeste vinneren var en mann i Kristiansand, som vant i begynnelsen av juli på sin lokale Extra-butikk. Kun dager før det igjen vant en mann milliongevinsten på Joker i Innlandet.

– Man kan sammenligne dagens situasjon det med et kakelotteri, hvor det tilfeldigvis står igjen flere kaker på bordet, og det begynner å nærme seg tomt med gevinster i bøtta, sier Langdal.

I ett lotteri ligger lodd for 200 millioner kroner. Høyt salg av drikkevarer på grunn av varmt vær og stengte grenser, har gitt ekstra mye pant. Med den farten loddene selges nå, er dagens lotteri ferdig solgt i løpet av to uker. Når alle loddene er solgt, starter automatisk et nytt lotteri med 12 nye milliongevinster, og en rekke andre premier.

Pantelotteriet har blitt en av Røde Kors’ viktigste inntektskilder. I 2020 bidro lotteriet med hele 92 millioner til deres humanitære arbeid. I 2021 forventer Pantelotteriet at beløpet kan nærme seg 100 millioner kroner. Halvparten av midlene til Røde Kors går til de lokale foreningene der pantemaskinene står plassert.

Aktuelle saker fra den siste tiden: