TIPS: Vinn iPhone XS, Playstation Pro, Ipad, flaxlodd og sjokolade i Gjerrigknarkens Julekalender!

Ber spøkelsene om å bruke refleks

Foto: Gjensidige
Foto: Gjensidige
Mange påkjørsler av fotgjengere skjer i mørket og en enkel refleks kan utgjøre forskjellen på liv og død.

Søndag 31. oktober er det Halloween med mange spente barn langs veiene. Ikke bare skremmer de naboen, men også mange bilister får seg en støkk.

Det siste året er det registrert flere hundre trafikkuhell mellom fotgjengere og bilister. Hele 95 prosent av de som blir skadet brukte ikke refleks.

- I mørke kostymer og uten refleks, er det nesten umulig for en bilist å få øye på barna, selv med gatebelysning, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige i en pressemelding. Han oppfordrer bilister til å være ekstra observante denne kvelden.

Denne helgen er det også slutt på sommertiden, noe som gjør at mørket kommer en time tidligere enn ellers. Selv om barnet ser bilen, ser ikke alltid bilisten barnet.

- Kle barna med refleks, lysende glowsticks eller sy inn reflekser i kostymene. Med litt kreativitet kan det bli kule effekter som gjør det moro for barna å bruke refleks, sier Voll.

- Mange har ulike reflekstyper liggende i skuffer og skap til ingen nytte. Har du en til overs, gi den sammen med godteriet og sørg for at barna trygt kan ha det moro på Halloween, avslutter Voll.

Aktuelle saker fra den siste tiden: