Coop utbetaler rekordhøyt kjøpeutbytte til medlemmene

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index:  main_image_text in <b>/home/gjerri98/www/_v2/content/pages/current-story.php</b> on line <b>176</b><br />
<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index:  title in <b>/home/gjerri98/www/_v2/content/pages/current-story.php</b> on line <b>176</b><br />
Foto: Gjerrigknark.com.
Coop-medlemmer har i disse dager fått utbetalt over 1,4 milliarder kroner i kjøpeutbytte. I tillegg har medlemmene fått kupong- og medlemskupprabatter som utgjør 1,4 milliarder kroner. Coop-medlemmene får dermed en rekordhøy samlet medlemsnytte på over 2,8 milliarder kroner for 2023.

– Vårt formål er å skape medlemsnytte og verdi for medlemmene. I Coop er vi stolte over å være annerledesaktøren i dagligvarebransjen, og spesielt når overskuddet i samvirkelagene skal deles og medlemmene får sitt kjøpeutbytte. Det skal lønne seg å velge Coop, sier administrerende direktør Philipp Engedal i Coop Norge.

Fordelene for de over 2,1 millioner medlemmene beløp seg til totalt 2,8 milliarder kroner i 2023, hvorav 1,4 milliarder kroner utbetales som kjøpeutbytte til den enkeltes medlemskonto. De resterende 1,4 milliarder kronene har medlemmene fått glede av i form av besparelser fra rabattkuponger og medlemskupp.

Medlemmene er de beste kundene
Coop eies av kundene selv gjennom medlemskapet i et av de 58 samvirkelagene. Medlemmene får kjøpeutbytte på minst én prosent på alt de handler i dagligvarebutikkene og byggevarehusene, i tillegg til ekstra medlemsbonuser og rabatter.

– Deling av overskuddet er jo grunntanken i kooperasjonen. Medlemmene er samvirkelagenes beste og mest lojale kunder og økende medlemshandel og gode medlemstilbud gjør at årets kjøpeutbytte nok en gang topper fjorårets utbetaling, sier Engedal.

I 2023 hadde Coop i Norge en medlemsvekst på 131 878, noe som betyr at det nå er over 2,1 millioner medlemmer i samvirkelagene. Av disse er 35 % under 30 år, og over 58 % under 40 år.

– Det er motiverende at samvirkelagene gjennom fjoråret fikk så mange nye medlemmer og vi ser at den unike eiermodellen til Coop appellerer til mange, spesielt de yngre kundene. Coop i Norge kommer til å passere godt over 2,2 millioner medlemmer i samvirkelagene i løpet av 2024.

De mest populære fordelene
Den mest brukte medlemsfordelen i antall brukere er 11 % medlemsbonus på frukt og grønt hos Extra.

– Vi jobber for at flest mulig skal spise mer frukt og grønt, i tråd med Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold som vi har signert. En sunnere handlekurv er også et av fokusområdene i Coops bærekraftstrategi. Med frukt og grønt-bonusen til Extra blir det billigere og litt enklere å få i seg fem håndfuller om dagen, sier Engedal.

I tillegg har det vært en kraftig økning i opptjent gjenbruksbonus på handlenett, som gjelder i alle Coop-butikker. Coop-medlemmene tjente opp godt over 9,6 millioner i gjenbruksbonus på handlenett i 2023, noe som er en økning på rundt 13 prosent fra året før.

– Som eneste dagligvareaktør har Coop gjenbruksbonus på handlenett, så medlemmene har lenge vært flinke til å bruke handlenett. Dette er et positivt og tydelig insentiv for medlemmene som vi får svært god respons på. Vi mener dette tiltaket bidrar til å stimulere til redusert plastposeforbruk, slik vi har forpliktet oss til å gjennom medlemskapet i Handelens Miljøfond.


Notice: Undefined index: url in /home/gjerri98/www/_v2/content/pages/current-story.php on line 194

Aktuelle saker fra den siste tiden: