Du kan tjene hundretusener på å leie ut hytta

Foto: Pexels.
Er du hytteeier? Nå gjør Finn det enda enklere og tryggere å leie ut hytta med den nye tjeneste, FINN Feriehjem og hytter.

Ny og trygg utleie-tjeneste

Nordmenn er et hyttefolk, og omtrent halvparten av befolkningen eier eller disponerer fritidsbolig. Tall fra FINN viser at interessen for å kjøpe hytte eksploderte under pandemien. Siden da har renten økt kraftig, og det å eie hytte er blitt dyrere enn på lenge. - Det bør derfor være mer aktuelt enn noensinne å leie ut fritidsboliger, mener FINNs reiseekspert, Terje Berge.

– Ved å tilrettelegge for utleie kan du dekke store deler av utgiftene, og det kan også være en måte å faktisk få råd til hytte for de som drømmer om å bli hytteeier eller spe på eget feriebudsjett ved å leie ut, sier Berge.

– Tidligere har FINN Feriehjem og hytter kun vært en markedsplass for annonser, der leietakere har kunnet kontakte utleier for å avtale leieforhold. Nå har vi tatt det et skritt videre med integrert og sikker betaling, automatisk oppdatert kalender, enklere administrasjon av forespørsler, samt en egen spesialutviklet vertsforsikring fra If og andre nye funksjoner. Du vil fortsatt ha muligheten til å kommunisere med potensielle leietakere og velge den som passer best for deg, forteller Berge.

Tjen penger på hytta di

Ifølge Statistisk sentralbyrå finnes det rundt 450 000 hytter og fritidsboliger i Norge. Dessverre står disse hyttene tomme i gjennomsnitt 305 dager i året, ifølge Hytteavisen. Siviløkonom og utleieekspert Christine Høst, som har en nettside der hun gir råd om utleie, mener vi bør fokusere på å bruke de hyttene vi har, fremfor å bygge nye.

– Utleie er bra for både pengene, miljøet og hytta. Det er en mulighet til å snu hytta fra å være et kostnadssluk til å gå i null, eller i beste fall til å gå i pluss. I tillegg er det bra for miljøet å bruke de hyttene vi har før vi bygger nye tomme hytter, og til slutt er det også bra for hytta. Ingen hytter har godt av å stå tomme, da forfaller de raskere. Så derfor vil jeg si at det å leie ut er vinn-vinn-vinn. For pengene, for miljøet og for hytta selv, sier Høst.

Ifølge nettstedet Smarte Penger koster det, avhengig av bruksmønster, mellom 140 000 og 223 000 kroner i året å eie en hytte, med alle kostnader som lån, strøm og veiavgift inkludert. Tall fra FINN viser at gjennomsnittlig leieforhold i fjor var på 5 dager, med en gjennomsnittspris på 12 000 kroner. Dette betyr at du kan finansiere store deler av hytta di ved å tilrettelegge for utleie.

– Potensialet for å leie ut hytta kan variere fra 200 000 til 450 000 kroner i året. Hvor mye den enkelte klarer å leie ut for, avhenger av både hytte (eller leilighet), beliggenhet med mer. Styling, bilder og prising er også viktig for å få din annonse til å skille seg ut, forteller Høst.

Les mer her om hvordan man på enkleste måte kan sette gode og riktige priser i kalenderen, der Finn forklarer hvordan døgn- og ukepriser fungerer.

Kom igang med din annonse her.

Aktuelle saker fra den siste tiden: