Extra lanserer priskutt og avvikler pristak

Extra-sjef Håvard Jensen forventer at det nye året vil innebære lavere innkjøpspriser fra lavpriskjedens leverandører, og lover å sende besparelsen videre til kundene. Derfor avvikles dyrtid-grepet Pristak og prisene på over 150 hverdagsvarer kuttes kraftig.

– Extra var den første dagligvarekjeden som kuttet prisene i førjulshandelen og vi er nå den første kjeden med et tilsvarende stort priskutt på hverdagsvarer i det nye året. Dette gjør vi for å gjøre dagligvarehandelen billigst mulig for våre kunder, som gjennom Coops samvirkelag også er våre eiere, sier kjededirektør Håvard Jensen i Extra.

Extra kutter prisene på merkevarer og varer som er unike for lavpriskjedens butikker. I gjennomsnitt er priskuttet på 7,5 prosent for de over 150 varene, som blant annet omfatter pasta, frossen fisk, grønnsaker, syltetøy og bleier.

– Det store priskuttet omfatter hverdagsvarer fra våre egne merker som Änglamark og Xtra, samt fra leverandører som Toro, Nora, Farris, Lano, Santa Maria, Findus, Maarud og mange flere. I tillegg til priskuttene kommer våre ordinære tilbud og kampanjer. Dette vil gjøre januar-handelen billigere for alle våre kunder, sier Jensen.

Priskuttet kommer som følge av blant annet lavere innkjøpskostnader fra lavpriskjedens leverandører. Extra-sjefen gir besparelsen videre til kundene og lover at det vil fortsette dersom kostnadene reduseres ytterligere, noe han forventer. Dette er også bakgrunnen for at pristaket til Extra oppheves etter halvannet år.

– Extra var den første lavpriskjeden i Norge som innførte pristak, der vi lovet ikke å øke prisene på en mengde varer. Dette ga kundene en ekstra trygghet i en periode der usikkerhet var spesielt stor. Våre konkurrenter har fulgt etter oss, og pristak ble etter hvert et symbol på dyrtiden. På vei inn i det nye året er usikkerheten om fremtidige priser ikke den samme, og vi ser at kundene opplever pristak som et mindre relevant og udatert pris-tiltak. Med forventninger om lavere innkjøpskostnader er vi bekymret for at slike tiltak vil villede og skape usikkerhet hos kundene, sier Jensen.

Blant varene som nå kuttes i pris er:

  • Coop Maisolje 1 liter: -49 %

  • Xtra Spaghetti 1 kg: -38%

  • Farris Frus Bringebær og eple/kiwi 1,5 liter: -28%

  • Lerum Bringebær uten sukker 330 g: -27%

  • Xtra Fusilli 1 kg: -27%

Se hele kuttlisten på Extras hjemmesider.

Aktuelle saker fra den siste tiden: