Flere barnefamilier har dårlig råd i påsken

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index:  main_image_text in <b>/home/gjerri98/www/_v2/content/pages/current-story.php</b> on line <b>176</b><br />
<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index:  title in <b>/home/gjerri98/www/_v2/content/pages/current-story.php</b> on line <b>176</b><br />
Foto: Pexels.
Prisvekst og dyrtid treffer mange hardt, spesielt de som har minst fra før. Røde Kors merker store behov for tilbud om gratis påskeferie.

Mens én av tre nordmenn har dårligere råd i påskeferien, melder hele 45 prosent av familier med hjemmeboende barn at de har dårligere råd i påskeferien i år sammenlignet med tidligere år. Tallene kommer frem i en ny landsomfattende spørreundersøkelse Opinion har gjennomført på vegne av Røde Kors.

– Å få hverdagen til å gå opp er svært krevende for mange nå. Vi merker at mennesker som aldri har tatt kontakt med oss tidligere for hjelp, nå ber om hjelp. For dem som har hatt lite penger i lang tid er det gått fra vondt til verre, og det kan kjennes ekstra vondt i ferie og høytidsdager, sier Marte Eika, leder for landsråd omsorg i Røde Kors. 

Mange gruer seg til påske

Dyrtid og prisvekst er krevende for mange. Én av syv forteller at de gruer seg til påsken på grunn av sin personlige økonomi. Andelen som gruer seg er dobbelt så høy blant de som har hjemmeboende barn, enn de uten barn i huset.

Hver skoleferie arrangerer Røde Kors gratis ferier for familier som har slitt med økonomien over lang tid. Det er mange som har behov for hjelp. Denne påsken skal rundt 600 barn og foresatte være med på gratis påskeferie med “Ferie for alle”. I tillegg har Røde Kors en rekke andre aktiviteter for barn og ungdom i løpet av påskeferien.

Bekymringer om mat

– På ferieoppholdene får man overnatting, aktiviteter og mat dekket. Mange er takknemlige for at de får spise gode måltider sammen som familie. Vi ser at foreldre slapper av fordi de har en trygghet om at det er nok mat på bordet i flere dager på rad, sier Eika.

Rundt 75 frivillige bruker påskeferien på å lage gode ferieopplevelser for barn og familier over hele landet. Stadig flere barn vokser opp i familier som har lav inntekt. For Røde Kors er det viktig at hele familien reiser sammen. Da får familien mulighet til å dele gode opplevelser og skape felles minner å se tilbake på.

– Det betyr mye å få oppleve noe sammen som familie. I en tid hvor alt er vanskelig i hverdagen, er det enda viktigere med pusterom – spesielt for familier som ikke har så mange andre muligheter, forteller Eika.


Notice: Undefined index: url in /home/gjerri98/www/_v2/content/pages/current-story.php on line 194

Aktuelle saker fra den siste tiden: