Flere endrer ferieplanene på grunn av strammere økonomi

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index:  main_image_text in <b>/home/gjerri98/www/_v2/content/pages/current-story.php</b> on line <b>176</b><br />
<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index:  title in <b>/home/gjerri98/www/_v2/content/pages/current-story.php</b> on line <b>176</b><br />
Godt over halvparten tar grep i sommer på grunn av strammere økonomi. Den svake krona gjør utenlandsferien kjempedyr i år. For mange går dermed drømmen om varme strender og tur til utlandet i vasken.

- Vi får mye mindre for kronene våre, og den lave kursen kommer på toppen av at Europa også har hatt kraftig kostnadsvekst siden i fjor, akkurat slik vi har opplevd her hjemme, sier skadesjef på reise i Frende Forsikring, Petter Lassen.

- Hele 56 prosent sier i undersøkelsen vår at de endrer reiseplanene på grunn av dette. Noen dropper sommerferien helt, sier Lassen.

Slik svarer nordmenn
Norstat har spurt 1000 nordmenn om reiseplanene inn mot sommeren. Undersøkelsen er gjort for Frende og viser at:

  • 1 av 3 reiser mindre på grunn av prisøkningene

  • 11 prosent blir hjemme og dropper å reise bort i det hele tatt

  • Ni prosent dropper utenlandsferien de hadde tenkt

- De resterende 44 prosentene sier at de reiser som før uten å endre planene sine, sier Lassen.

Dyrere fly og hoteller
Mange har oppdaget at prisene på flyreiser og hoteller ikke er som i fjor eller for få år siden.

- Hvis du skal ut i sommer og ikke har bestilt enda ville jeg kanskje blitt hjemme. Tenk i hvert fall over om du har budsjett til å leve på ferien. Mat og aktiviteter har økt betydelig i pris siden i fjor, sier Lassen.

Han råder de som kan om å reise utenfor fellesferien.

Norgesferien koster også
Gjennom pandemien oppdaget mange at Norgesferie er riktig så fint. I Frendeundersøkelsen kommer det fram at 1 av 2 sier at de er mer i Norge i ferier nå enn før pandemien. Samtidig sier 1 av 3 at de ikke har vært i utlandet i det hele tatt siden før pandemien startet. Men også ferier i hjemlandet blir dyrere i sommer.

- Prisene på overnatting, reiser, restauranter og opplevelser har steget her også. Du slipper den kjipe kronekursen, men vi ser at mange må kutte i ferien uansett. I undersøkelsen vår sier 31 prosent at de har kuttet i reiser eller ferier det siste året allerede på grunn av prisøkningene, sier Lassen.


Notice: Undefined index: url in /home/gjerri98/www/_v2/content/pages/current-story.php on line 194

Aktuelle saker fra den siste tiden: