Holdbart åpnet sin 15. butikk i Krokstadelva ved Drammen

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index:  main_image_text in <b>/home/gjerri98/www/_v2/content/pages/current-story.php</b> on line <b>176</b><br />
<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index:  title in <b>/home/gjerri98/www/_v2/content/pages/current-story.php</b> on line <b>176</b><br />
Butikksjef Kenneth Graarud solgte mer enn 1000 brød på åpningsdagen. Foto: Holdbart.
Torsdag åpnet dagligvarekjeden Holdbart sin 15. butikk i Krokstadelva. Svært mange lot seg friste av de gode tilbudene og fant veien til butikken i løpet av den første dagen.

Holdbart-kjeden selger varer som av ulike grunner ikke kan selges av de store dagligvarekjedene. Kjeden vokser raskt, og nå har også folk i Krokstadelva og Drammensområdet fått sin egen Holdbart-butikk. For mange er det et kjærkomment tilskudd.

En fersk undersøkelse analysebyrået YouGov har gjort for Holdbart viser at hver tredje av de spurte i Drammensområdet opplever at deres personlige økonomi har blitt dårligere det siste året. Mer enn to av fem sier det særlig er de høye dagligvareprisene som påvirker økonomien deres negativt. Det så man på oppmøtet da butikken åpnet.

– Vi er godt fornøyde. Det har vært jevn pågang hele dagen, og vi registrerte mer enn 1000 betalende kunder på åpningsdagen. Anslagsvis har det vært et sted mellom to og tre tusen mennesker innom, og særlig mange familier. Det tar litt tid å endre folks handlevaner, men vi er sikre på at flere og flere vil oppleve Holdbart som et smart sted å starte handleturen, sier butikksjef for Holdbart Krokstadelva, Kenneth Graarud.

Solgte mer enn tusen brød
Butikken i Krokstadelva er på mer enn 1000 kvadratmeter og har i dag mer enn 1200 ulike varer. Dette skal øke til 2000 varer fremover. Holdbart kjøper inn og selger overskuddsvarer som de store dagligvarekjedene av ulike grunner ikke kan selge.

Svært mange benyttet seg av de gode åpningstilbudene, og butikksjefen er fornøyd med at det blant annet ble solgt mer enn 1000 brød og 300 kilo rundbiff i tillegg til en mengde andre varer.

– Mange kunder fortalte at de hadde gledet seg, og at de var overrasket over det store utvalget og at de fant så mange kjente merkevarer her. Det som kanskje på sikt vil overraske mange er at svært mange av de lave prisene er egentlig våre normale priser, sier Graarud.

Reduserer matsvinn i tillegg til dagligvarekostnadene
I tillegg til at prisene i Holdbart-butikken er lavere enn i tradisjonelle dagligvarebutikker, gjør kundene også en viktig jobb med å redusere matsvinn. Årlig kaster matindustrien og grossister mer enn 86 000 tonn fullgode varer. Mange av disse finner nå i stedet veien til Holdbartbutikkene.

– De fleste handler nok hos oss fordi de vet at de får veldig mye mer for pengene her. Samtidig har mange forstått viktigheten av å redusere matsvinn. Det blir en vinn-vinn-situasjon for oss, avslutter en fornøyd Graarud.


Notice: Undefined index: url in /home/gjerri98/www/_v2/content/pages/current-story.php on line 194

Aktuelle saker fra den siste tiden: