Les dette før du låner bort båten din i sommer

Foto: Pexels.
Hvis du har tenkt å låne bort båten din, er det viktig å være klar over at dersom det oppstår skader eller uhell, er det ikke sikkert disse er dekket av forsikringen.

- Tenk deg godt om og gjøre tydelige avtaler med de som skal låne båten, sier Rune Sagen, forsikringsmegler hos Söderberg & Partners. - Vi ser dessverre at uhell som oppstår under utlån kompliserer flere skadesaker i løpet av sesongen.

Normalt dekkes de samme skadene under utlån som om du selv kjørte båten, med de samme krav og begrensninger. Unntak fra forsikringsdekning eller reduksjon i erstatning på grunn av båtførers adferd, kan medføre bortfall eller reduksjon av erstatning på lik linje som for båteier selv. Det betyr at du som båteier forsikringsmessig identifiseres med handlingene til den du har lånt bort båten til.

- Forsikringen vil for eksempel ikke gjelde for skader som oppstår under førers påvirkning av rusmidler (utover lovlige grenser), og erstatning kan reduseres eller bortfalle helt hvis fører opptrer grovt uaktsomt, fortsetter Sagen.

- Som båteier, som ikke en gang kjører båten, risikerer du altså å stå uten erstatning, hvis den du har lånt bort båten til, skader båten under omstendigheter som ikke er dekket av forsikringen, avslutter Sagen.

Aktuelle saker fra den siste tiden: