Slik tar du vare på telefonen i kulda

Foto: Unsplash.
Hvorfor blir mobilen din påvirket av snø og kulde og hvordan passer du best på telefonen din på kalde dager? Her er tipsene!

Alle elektroniske produkter, mobiltelefoner inkludert kan bli påvirket av snø og kulde. Batterikapasiteten kan bli redusert og displayet kan virke seigt og tregt.

- Mange opplever at telefonen ikke fungerer slik den pleier når det er skikkelig kaldt. Dette henger sammen med at kjemiske og fysiske prosesser blir tregere jo kaldere det er. I tillegg kan tørr vinterhud gjøre at man får et inntrykk av at skjermen på mobilen virker dårligere, sier Stian Hoff, salgssjef i Elkjøp Norge.

Han mener kondens også kan bli en utfordring på enkelte vinterdager, men at dette totalt sett er et mindre problem.

Skal tåle en real norsk og kald vinter

- Mobiler som selges på det norske markedet skal kunne tåle norsk vintervær, så lenge du holder deg innenfor produsentenes generelle anvisninger og bruker sunn fornuft, informerer salgssjefen.

Hoff forteller videre at vi skal kunne bruke telefonen akkurat som på sommeren, men at det vil være en fordel å prøve å holde mobilen så varm og så tørr som mulig.

- Et tips som kan hjelpe vinterkalde mobiler er å oppbevare telefonen i innerlomma, men dette bør gjøres om telefonen ikke har vært i kulda for lenge. Da kan det nemlig oppstå kondens. Hvis du bruker mobilen en stund, slik at den blir kald, og deretter legger den i en varm innerlomme, vil det kunne oppstå kondens. For å unngå kondens bør oppvarmingen av mobilen skje så gradvis som mulig. Det enkleste og beste er å legge mobilen i en kjølig yttergang i når du kommer hjem, og så hente den inn i stua senere, sier Hoff som også anbefaler mobildeksler og etuier for å kunne beskytte telefonen til en viss grad.

Ta riktige forholdsregler i kulden

Stian Hoff mener at norsk vinter i det store og hele ikke greier å sette dagens mobiltelefoner ute av spill i særlig stor grad.

- Med riktige forholdsregler skal man kunne stole på at mobilen fungerer, selv når det er kaldt snøvær ute. Et annet grep man kan ta om man er ute og går i kulda, er å alltid bruke hodetelefoner når man snakker i telefonen, sier salgssjefen.

Aktuelle saker fra den siste tiden: