< >
TIPS: Forhåndsregistrer deg i Gjerrigknarkens Julekalender - om 30 sekunder har du kanskje vunnet!
Annonse:

Høst er sparetid

Høst er sparetid Høsten er her og det er på tide å vokte strømforbruket ekstra godt, prisene stiger jevnt utover nå. Idag har Gjerrigknarken samlet en rekke små, men virksomme sparetriks for deg.

Europeiske gjerrigknarker har regnet ut at dersom alle innbyggerne slo av sine standby-apparater (rødt lys om natten i stua...), ville man kunne slått av et helt atomkraftverk. Kanskje vi i Norge kunne ha latt være å legge elver i rør? Jeg har tidligere skrevet om alle standby-sakene som sluker strømmen vår.

Til jul burde du ønske deg en trykkoker, matlagingen går utrolig mye fortere og du sparer selvsagt mye energi. Vi koker poteteter eller suppe på under 10 minutter, det sier seg selv at det sparer energi.

Hjemme hos oss ønsker ikke fru Gjerrigknark at vi skal sette grytene på bordet, dermed fyller vi alt over i andre boller. Men neste gang du må kjøpe gryter, kan du kanskje kjøpe såpass pene gryter at de kan settes på bordet? Dermed sparer du jo oppvask, vann, oppvaskmiddel osv.

Forøvrig glemmer du vel ikke å bruke gryter som passer til innholdet og platene? Og for all del, ikke for mye vann når du koker opp ting (f.eks. egg).

Du synes kanskje ikke det er noen vits å henge ut vasken til tørk nå som det er høst? Litt arbeid og trim har aldri skadet en gjerrigknark, bruk det fine været for hva det er verdt. Heng ut vasken et par timer, ta den inn og heng den opp inne dersom den enda ikke er tørr. Alt for å unngå strømslukeren som tørker alt for deg...

Det er på tide å ta en gjennomgang av huset eller leiligheten der du bor. Om sommeren er det bare deilig med litt permanent lufting, men nå skal du jo ikke fyre for kråkene. Gå nøye gjennom dør- og vinduskarmer og tett igjen der det er nødvendig. Bestem deg gjerne for et fast vindu som skal åpnes for lufting om vinteren, så kan du tette igjen de andre...

En fryseboks hvor vi sparsommelige fryser ned matvarer, bær osv. er et must. DU har kanskje litt tid til overs og vil rengjøre den og få bort isen. Hvorfor ikke vente til kulden setter inn og du enkelt kan bruke naturen til å holde matvarene frosne mens du gjør reint?

Gjerrigknarken har plenty med sparetips for husholdningen, men jeg er alltid lysten på nye tips til hvordan jeg kan spare meg rik. Kom med ditt tips og jeg gir en heldig vinner noe å kose seg med i høstmørket!

Tilbyder: Gjerrigknarken sjøl
💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt?