< >
Annonse:

Skjerpet matkonkurranse gir kundefordeler

Skjerpet matkonkurranse gir kundefordeler Merker du egentlig hvordan matvarekjedene pleier sitt forhold til deg? Spørsmålet er hvorvidt du er anonym nok til å unngå den direkte kontakten med kjedene - via e-post, sms, i butikken osv. Gjerrigknarken setter derimot stor pris på kontakten, rett og slett fordi jeg sparer penger. Trykk her for å besøke »

Trumf gir direkte besparelse

La meg ta et kjapt eksempel. Jeg er selvsagt medlem i Trumf, bonusordningen som gir meg 1-3 prosent på varene jeg handler. Trumf-medlemmer betaler mindre for varene enn ikke-medlemmene. Det er helt gratis å bli medlem i Trumf. I tillegg bruker jeg Trumf Visa som alltid gir meg 3% rabatt på dagligvarene.

Og for den som lurer: Jeg har selvsagt Coop-medlemskap dersom jeg skulle befinne meg i en samvirkesjappe. Jeg skal ikke gå glipp av noen muligheter til å få rabatt.

Gjennom de siste månedene aner jeg en forsterket bruk av innkjøpsdataene som blir liggende gjennom bruken av Trumf. I alle fall får jeg stadig oftere e-poster fra Kiwi som gir meg kuponger som jeg kan løse inn i min lokale Kiwi-sjappe (og kun der). For tre uker var det en pakke knekkebrød, i går en pose mel. Selvsagt tar jeg turen innom og tar med meg gratisproduktene ved neste anledning!

Handelskrigen er konstant over oss

Krigsoverskrifter om ribbekrig, bleiekrig og momskutt er utelukkende gunstig for oss som åpner lommeboka hver uke for å fylle opp kjøleskapet. Gjerrigknarken setter i alle fall enorm pris på enhver krone som ikke forlater min eiendom.

Av en eller annen grunn virker det som om media konsentrerer disse krigsartiklene om de stakkars kjedene som sliter i en slik konkurranse, avansen kniper og arbeidsplassene kan være i fare osv. Bare sprøyt, selvsagt. Kjedemonopolistene tjener mer enn nok på oss forbrukere.

Har du fått med deg Meny sin rabattaksjon nå før jul? Dersom du per handletur bruker mer enn 500 kroner på Meny og gjør dette 5 ganger, får du en såkalt ”hyggelig julebonus” på kr 200. Her snakker vi nok om et klassisk ”vinningen går opp i spinningen”.

Det er viktig å sammenligne priser og tilbud

Bare ta en kikk på VG sin matbørs (som nå har blitt mye bedre og mer realistisk i forhold til hvilke matvarer en vanlig familie faktisk handler). Her ser vi at Meny er 8,5% dyrere enn den billigste butikkjeden (noe som i denne handlekurven tilsvarer ca. 180 kroner). Ja, da skulle det vel være rett og rimelig at Meny gir pengene tilbake til kundene – i alle fall før jul.

Gjerrigknarkens poeng er enkelt og greit: Ikke bind deg til noen spesielle butikker. Les tilbudsavisene (Vi anbefaler ukensreklame.no for å spare papir) og sjekk prisene jevnlig – du handler tross alt som oftest likt fra uke til uke – se Gjerrigknarkens artikkel Matvarehandel med hjerne.

Hva gjør du? Tips andre

Hvordan utnytter du alle de gode tilbudene og butikkenes ønske om å gjøre deg fornøyd?

Leter du etter noe spesifikt?