< >
Annonse:

Hvordan sikre hus og hjem mot innbrudd? Boligalarm og tiltak du kan gjøre selv

Hvordan sikre hus og hjem mot innbrudd? Boligalarm og tiltak du kan gjøre selv Hver dag skjer det en rekke boliginnbrudd i Norge og stadig flere skaffer seg boligalarm. Eksperter anbefaler alle som vil beskytte hus og hjem om å gå til anskaffelse av alarm i hus og hytte, men samtidig er det mye du kan gjøre selv for å unngå besøk fra folk med dårlige hensikter.

Sjansen for å unngå innbrudd når du har boligalarm er faktisk hele 25 ganger større enn dersom du ikke har alarm. Tyvene velger først eiendommen som ikke er sikret.

Ca. 15 % av norske husstander har i dag alarm og stadig flere velger denne måten å beskytte sine eiendeler på. Men det koster flere titusen kroner i året å sikre seg ordentlig.

Hvordan sikre seg best mulig tilbud på boligalarm?

Heldigvis finnes det tjenester som innhenter tilbud for deg. Tjenestetorget sin tjeneste Finn beste boligalarm eller Boligalarmer.no er slike nyttige tjenester.

Hvordan beskytte hus og eiendeler uten alarm

For så vidt bør man ikke være for trygg når man har boligalarm, men det finnes en rekke tiltak som gjør et innbrudd mindre sannsynlig:

Gi inntrykk av at du er hjemme, både ute og inne.

Husk å omadressere eller stanse levering av post og aviser. Eventuelt avtal med en nabo at postkassen din blir tømt daglig. Ikke la søppelstativet stå tomt, få naboen til å legge litt søppel i for deg. Kanskje naboen også kan sørge for litt plenklipping, snømåking og vanning av blomster. Du kan jo hjelpe til selv når naboen reiser bort. 

Dersom du fortsatt har fasttelefon, sørg for at den viderekobles til mobiltelefonen din. Ikke legg inn på svareren at «vi er på ferie», det er bedre å si den vanlige «jeg kan ikke ta telefonen for øyeblikket».

Sørg for variasjon i lyset inne, slik at det i alle fall ser litt bebodd ut hjemme. Dette løser du enkelt ved å koble koblingsur til noen av de løse lampene du har i boligen din. Du finner billige og avanserte løsninger hos for eksempel Clas Ohlson.

Det er fort gjort å fortelle litt for mye på sosiale medier, enten du selv eller andre i familien. Unngå at noen skriver i all offentlighet at «hele familien reiser til Syden neste uke». Bruk personverninnstillingene korrekt og publiserer statuser som viser at dere er på ferie kun til venner du kjenner.

Unngå innbrudd ved å sikre deg godt

Andre ting du kan gjøre for å redusere innbruddsfare og konsekvenser

Dersom du virkelig skulle være så uheldig å oppleve innbrudd, er det viktig at du har gjort forholdsregler slik at du får igjen dine verdier.

Lag derfor en oversikt over hvilke verdigjenstander du har i huset. Du kan også fotografere eller filme rundt i huset, men sørg for å lagre bilder, video og en liste hos andre enn deg selv.

En bankboks er kjekk å ha når man skal oppbevare viktige verdisaker, enten det er snakk om papirer eller arvesmykker. Det koster ikke mange hundrelappene å ha en slik boks, så ta kontakt med din lokale bank for å høre hva de kan tilby. Dessverre er det stadig færre banker som tilbyr bankboks, men de finnes likevel ennå!

Sjekk om ytterdører og utsatte vinduer er utstyrt med FG-godkjente låser. Dersom du ikke er sikker, ta kontakt med en låsesmed eller sjekk selv på FG sine sider dersom du er kompetent nok.

Installere boligalarm

Det er ikke til å komme forbi at en boligalarm minsker risikoen for innbrudd betraktelig. Men markedet for slike alarmer er svært uoversiktelig, og du har sikkert hørt utallige reklamer for kampanjetilbud til en krone osv.

Prissammenligninger viser at det ikke nødvendigvis er store forskjeller i pris, men det er litt av en jobb å innhente tilbud fra alle som tilbyr slike alarmer. Man bør sjekke mer enn bare prisen!

Tjenester som hjelper deg med å finne riktig leverandør av boligalarm

Heldigvis finnes det tjenester som innhenter tilbud for deg. Tjenestetorget sin tjeneste Finn beste boligalarm eller Boligalarmer.no er slike nyttige tjenester.

Via en sammenligningsside angir du nødvendig informasjon, slik at du kan få best mulig tilbud. Tjenesten sørger for at du får gratis og helt uforpliktende tilbud, som du i etterkant kan vurdere i ro og mak.

I tillegg går det jo selvsagt an å kontakte de kjente firmaene direkte - f.eks. Verisure eller Sector Alarm.

Det er klart det er frustrerende å måtte betale en del for en boligalarmløsning, men alle som har opplevd innbrudd vil skrive under på at en avskrekkende alarm er å foretrekke. Og du glemmer vel ikke at forsikringsselskapene gir deg rabatt når du er sikret med alarm?

Ta vare på eiendelene dine!

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:

Fatal error: Using $this when not in object context in /home/gjerri98/www/_v2/classes/CategoryPage.class.php on line 236