< >

Lønner det seg å handle på 10-kronersmarked?

Lønner det seg å handle på 10-kronersmarked? Mange hevder at 10-kronersmarked ikke lønner seg og at kjedene jukser med prisene. Jeg har tatt sjekken hos SPAR og Kiwi for å sammenligne prisene på tilfeldig utvalgte varer.

Noen ganger i året har kjeder som SPAR, Meny og Joker 10-kronersmarked på en rekke produkter. Mange antar at dette er gode tilbud, mens andre hevder at tilbudene ikke er noe bra og at kjedene kanskje til og med jukser med prisene.

NB! Det er et faktum at 10-kronersmarked på f.eks. Spar inneholder en del produkter som kommer i en annen forpakning (gjerne mindre vekt) - da gjelder det å holde tunga rett i munnen. Min sammenligning dreier seg om absolutt identiske varer.

I gamle dager kunne man sjekke papirlappene som viste prisene, fordi de ansatte kun satte manuelle tilbudslapper over de gamle. I dag går alt elektronisk og det er ganske vanskelig å vite hva som er et godt tilbud (sammenlignet med vanlig pris).

Denne uken har SPAR 10-kronersmarked og jeg tok turen og handlet inn endel varer som kostet 10 kroner. Om et par uker skal jeg igjen ta turen til SPAR igjen for å se hva slags priser de samme produktene nå har, men samtidig skal jeg også til nærmeste Kiwi-filial for å sammenligne.

SPAR er jo ingen klassisk billigkjede som Kiwi, Rema 1000 eller Extra, så man kan kanskje ikke forvente all verdens, men varene er jo i stor grad ene og alene produsert for Norgesgruppen som eier alle disse kjedene....så det er kanskje rart om prisene varierer veldig?

Da jeg tok sammenligningsturen i dag, la jeg forøvrig merke til at noen produkter ikke var å finne - de har jeg derfor tatt bort fra sammenligningen.

Nedenfor ser du en oversikt over varene jeg kjøpte og hvilke priser produktene har i dag:

Prissammenligning Spar og Kiwi

Som du kan se av tabellen, så har jeg denne gang klart å kjøpe "de riktige produktene" som virkelig utgjør en stor forskjell. Som du ser, så er det ikke mange varene, men likevel sparte jeg en hundrings på å kjøpe dem på Spar - merkelig nok.

En sjekk av prisene i vanlig uke (altså når det ikke er 10-kronersmarked) vil høyst sannsynlig vise et helt annet svar, det blir spennende å se.

Men: Dersom du pleier å handle på SPAR, er det helt tydelig at det er mye å spare på å benytte seg av 10-kronersmarked, i alle fall om du handler de riktige varene. 

Men husk at uansett om varer er på tilbud eller ikke, så må du ha et genuint behov for å kjøpe dem - og unngå gjerne godteri og slikt.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈