< >
Annonse:

Vil du redusere plastforbruket? Bruk gjenbrukspose for frukt og grønt

Vil du redusere plastforbruket? Bruk gjenbrukspose for frukt og grønt Vil du gjøre ditt for å redusere plastbruken når du handler? Da er det kanskje på tide å kjøpe gjenbruksposer til frukt og grønt. Miljøet vil takke deg. Trykk her for å besøke »

Foto: Nina Stensby Søhol

Det er ikke lett å redusere plastbruken for norske husholdninger, det vet de fleste som handler i dagligvareforretninger som Kiwi, Rema, Coop, Meny o.l. En ting er at mange varer er ekstra innpakket i plast, men de fleste av oss bruker også de tynne plastposene når vi handler frukt og grønt.

Dersom du er flink til å gjenbruke posene fra grønnsaksavdelingen, er det kjempebra. Dessverre gjør de færreste av oss dette, det meste havner rett i søpla og gir i det lange løp problemer for miljøet.

Nå har Meny lansert egne gjenbruksnett beregnet for frukt og grønt, slik at du selv kan fylle dem med frukt og grønnsaker i løsvekt. Har du med deg disse når du handler, hjelper du kjapt til med å redusere plastbruken i dagliglivet.

Gjenbruksposene til frukt og grønt ser ut som de klassiske vaskeposene som man bruker til å beskytte BH-er, strømpebukser og andre klær som trenger ekstra beskyttelse i vaskemaskinen.

Meny selger gjenbruksnettene i pakker på tre. Nettene er laget av polyester, rommer syv liter, tåler ti kilo og kan vaskes i maskin på 40 grader.

Nå er det jo slik at polyester heller ikke er det optimale mtp. bærekraft (fremstilt av olje), og det finnes også andre alternativer som f.eks. bomullsposer. Du kan finne forskjellige slike gjenbruksnett hos f.eks. Agent M eller Amazon.

Sy dine egne grønnsaksposer

Dersom du kan håndtere en symaskin, kan du jo ganske enkelt sy dine egne poser til frukt og grønt. Ta en kikk på f.eks. bloggen Fiber and Art.

Tilbyder: Meny
💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:

Fatal error: Using $this when not in object context in /home/gjerri98/www/_v2/classes/CategoryPage.class.php on line 236